back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen ki akarja rúgatni Pérezt?

Verstappen ki akarja rúgatni Pérezt?

-

Max Verstappen is reagált azokra a pletykákra, mik szerint ki akarja rúgatni Sergio Pérezt.

Miután a holland versenyző nem adta vissza csapattársának a kapott helyet, kipukkadt a harmónia lufi az alakulatnál. A két versenyzőn kívül a szülők is beszálltak a buliba, Max Verstappen édesanyja hűtlenséggel vádolta Pérezt, míg a mexikói édesapja a csapaton belüli hierarchiára akadt ki.

„Arra kell törekedni, hogy minden futamot és pole pozíciót megnyerjen. Ez mindkettőjük számára egy verseny, nem csak az egyiknek. A csapatnak nagyon fájt, hogy nem sikerült az első két helyet megszerezniük a tabellán.” – nyilatkozta Pérez apja.

A csapat ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy a két fél rendezte a vitáját. Ám a német sajtó szerint Verstappen aktívan lobbizik amellett, hogy Daniel Ricciardo legyen a csapattársa. A kétszeres világbajnok szerint nem erről van szó:

„Jó a kapcsolatunk, tulajdonképpen mindig is így volt.”

Ugyanakkor azt nem akarta elárulni, mi volt az oka annak, hogy nem adta vissza a pozíciót:

„Ha elmagyaráznám, az emberek akkor sem értenék meg. Nem látják, hogy mi zajlik a színfalak mögött. Azt gondolják, hogy nem vagyok csapatjátékos, pedig én nagyon nyitott vagyok.” – magyarázta a holland.

Verstappen hozzátette, hogy az adatokat a versenyhétvégén kölcsönösen megosztják egymással.

„GP-vel (Gianpiero Lambiase) dolgozunk közösen egy beállításon, amit a garázs másik oldala át szokott venni. Semmit sem mondanak, de ez rendben is van. Egy csapatnál mindkét autónak jónak kell lennie. Soha nem tartok vissza információt.”