back to top
KezdőlapFormula 1Alonso: Más versenyautókban jobb lennék Verstappennél

Alonso: Más versenyautókban jobb lennék Verstappennél

-

A háromszoros világbajnok Max Verstappen tömören reagált Kyle Larson kijelentésére, míg Fernando Alonso azzal tréfálkozott, hogy az F1-hez képest másfajta versenyautókhoz neki jobbak a képességei.

A nyári szünetben a NASCAR Cup egyszeres bajnoka, Kyle Larson hangzatos kijelentése úgy szólt, hogy jobbnak tartja magát Verstappennél. Az amerikai szerint általánosságban ő a legjobb versenyző az alapján, hogy különböző autókkal hogyan teljesítene, és úgy érzi, neki nagyobb esélye lenne jól teljesíteni az F1-ben, mint Verstappennek a NASCAR-ban.

Amikor erről kérdezték az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján, Verstappen a szokásos stílusában válaszolva nem foglalkozott mások véleményével, szerinte mindenkinek joga van az egyéni meglátásaihoz. Feltették a kérdést Fernando Alonsónak is, hogy különböző autókban ki lenne gyorsabb, és nem szerénykedve, tréfásan válaszolt.

„Max elég jó a GT-autókkal is, és fogadok, hogy mindenféle járműben jó, de nem annyira, mint én. Azt elfogadom, hogy az F1-ben egyformán jók vagyunk” – idézte Alonsót a RacingNews365.

Az F1 mezőnyében Alonso fehér hollónak számít abból a szempontból, hogy az elmúlt években rajthoz állt más versenyautókkal is rangos futamokon: indult a Le Mans-i és a Daytonai 24 óráson, a Dakar Rallyn, az Indy 500-on. Verstappen karrierjéből ezek még hiányoznak, de korábban többször beszélt arról, hogy az F1-es pályafutása után szívesen vezetne más sorozatokban.

„Sírni fogsz a sarokban” – védelmére keltek az amerikai pilóta által méricskélt Verstappennek