back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen: Nem lesz helye a hibáknak Jeddah-ban

Verstappen: Nem lesz helye a hibáknak Jeddah-ban

-

Max Verstappen élete legfontosabb két Forma-1-es futama előtt áll. A holland fiatal óriási csatában van Lewis Hamiltonnal a világbajnoki címért és a jövő héten el fog dőlni, melyikük fejére fog kerülni a bajnoki korona.

A Red Bull pilótája már a soron következő Szaúd-Arábiai Nagydíjon bebiztosíthatja bajnoki címét, azonban ehhez az is kelleni fog neki, hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka egy gyengébb hétvégét teljesítsen. Ez pedig már csak amiatt is valószínűtlen, mert Hamilton az utóbbi futamok során lehengerlő formában versenyez és Brazíliában, valamint Katarban sem talált legyőzőjére.

Vestappen mindezen tények ellenére magabiztosan várja az előtte álló futamot. „Nyugodt vagyok, mert mindig a legjobbamat nyújtom a pályán agyőzelem érdekében. Meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég. Semmi nem dőlt még el és készen állunk a kihívásra. Még mindig van hátra két futam, ahol minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Biztosan izgalmas lesz, annyi szent.”

Verstappen előnye már csak 8 pont Hamiltonnal szemben, ami miatt biztosan egy izgalmas szezonzárásnak lehetünk majd szemtanúi. A brit pilóta és a brackley-i istálló a friss erőforrásnak köszönhetően egy magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ami miatt az energiaitalosoknak észbe kell kapniuk, mert ha Hamilton mindkét hátralevő futamot is behúzza, akkor Verstappen bármit csinálhat, de nem ő lesz a világbajnok.

A holland szupersztár szerint „Katarban nem volt meg a nyers tempójuk, hogy felvegyék a versenyt a Mercedesszel”, és azt is hozzátette, hogy „a jeddah-i pálya egy nagyon gyors pályának tűnt számára a szimulátorban.”

„Nyilvánvaló, hogy a kezdetekben még tapogatózni fogunk a sötétben, de az egyértelmű, hogy nem lesz helye a hibáknak. A betonfalak büntetni fognak és nagyon várom már ennek az utcai pályának a kihívásait.”