back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen, tudod, mi vagy? Egy versenyzőgép!

Verstappen, tudod, mi vagy? Egy versenyzőgép!

-

A Red Bull csapatfőnöke is megszólalt a témában, hogy Max Verstappen két végén égette a gyertyát és nem csak a való életben versenyzett a hétvégén.

Verstappen különleges tettet hajtott végre a hétvégén: az imolai futam mellett a nürburgringi 24 órás verseny virtuális változatát is megnyerte. A kettős terhelés és az éjjeli bagolykodás nyomai megjátszottak rajta, de főnöke nem bosszankodott emiatt, sőt.

„Ő alapvetően egy versenyzőgép. Gyakran tesztel különböző beállításokat esténként, nem szokatlan számára az ilyesmi” – idézte Christian Hornert az Autosport.

„Két versenyen győzött, az egyiken BMW M3-mal, a másikon Forma-1-es autóval. Hallhattuk, mit jelentett neki. A pole pozíció megszerzéséhez nagyon sokat kellett beleadnia, és vasárnap újból mesterkurzust tartott a teljesítményével.”

Kérdés persze, mit szólt volna, ha a versenyzője a fáradtságtól hibázik, vagy nem hozza a legjobb formáját és nem nyeri meg a futamot. Egyáltalán nem biztos, hogy Verstappen idén csinált ilyesmit utoljára: az iRacing X-platformja röviddel a leintés után emlékeztetett, a következő hosszútávú virtuális versenyük a spái 24 órás lesz a július 19-21-i hétvégén, ami történetesen egybeesik az F1-es Magyar Nagydíjjal.

A Red Bull holland pilótája az eddigi hét futamból ötöt megnyert és változatlanul ő a vb-cím legnagyobb várományosa, ami egymás után negyedszer lehet az övé, ha így folytatja.

Dráma a rajtrácson: biztonsági őrök rángattak el egy riportert Versteppen mellől