back to top
KezdőlapFormula 1Vettel: Ránk fért már egy jobb eredmény!

Vettel: Ránk fért már egy jobb eredmény!

-

Sebastian Vettel a Monacói Nagydíj leintését követően elárulta, hogy nagyon szoros volt a Pierre Gaslyval és Lewis Hamiltonnal vívott csatája a pályán a boxkiállását követően.

A négyszeres világbajnok – aki már 2011-ben és 2017-ben is a dobogó legtetejéről locsolhatta a pezsgőt a hercegségben – Charles Leclerc problémáinak köszönhetően a hetedik helyről kezdhette meg az idei versenyt Monte Carloban.

Hamilton alá akart vágni Gaslynak, azonban az AlphaTauri még időben kihívta a francia pilótát a boxba, aki így vissza tudott jönni a hétszeres világbajnok elé a pályára. Az Aston Martin német pilótája előtt így szabaddá vált a pálya és elkezdhette autózni a gyorsabbnál gyorsabb köröket. A gyors köreinek hála Vettel vissza tudott jönni a Gasly-Hamilton duó elé, habár előbbivel nagyon szoros gyorsulási versenyt kellett megnyernie a Beau Rivageon.

„A gumjaim már nem voltak valami jók, azonban mégis képes voltam gyorsabban menni az elvártnál,” – idézi a német szavait a SkySports F1. „Ez a gyors tempóm pedig ki is fizetődött a kiállásomat követően. Végül pedig éppen, hogy csak, de sikerült két pozíciót nyernünk.

„Nem láttam Pierret, viszont azzal tisztában voltam, hogy ott van valahol a közelben. Egy igazi gyorsulási verseny volt a Masené fele, amit végül sikerült megnyernem. Hagytam neki elegendő helyet, de mivel én voltam a kedvező íven, ezért nem volt kérdés, hogy ki fog előbb elfordulni a Kaszinó tér előtt.

„Hozzá teszem, nekem sem volt valami sok szabad helyem, mivel a pálya mellett rengeteg gumi törmelék volt, ráadásul még a kerekeim sem voltak optimális hőmérsékletűek, így nekem is vigyáznom kellett. Szerencsére nem lett semmi baj és meg tudtam tartani az ötödik helyemet.”

Vettel mellett a másik Aston Martinban versenyző Lance Stroll is tudott pontokat szerezni. Ezzel a silversonei istálló az első dupla pontszerzését könyvelhette el 2021-ben.

„Ez egy remek eredmény a számunkra,” – folytatta Vettel. „Hatalmas elvárásokkal vágtunk neki az idei évnek a tavalyi jó eredményeket követően, azonban mind kiderült, a szabályváltozások egyáltalán nem nekünk kedveztek.

„A Mercedes is visszább esett, de nekik olyan nagy előnyük volt a tavalyi szezon során. Azonban ezt az emberek hajlamosak elfelejteni, mert ők továbbra is az élen állnak. Minket még mindig komolyabban megvisel ez, de jelenleg erre vagyunk képesek.

„Nem nyafogunk és panaszkodunk, hanem megpróbáljuk ebből a helyzetből is a létező legtöbbet kihozni. Az utcai pályákon bármi megtörténhet és a mai napon éltünk az előttünk adódó lehetőségekkel,” – zárta a négyszeres világbajnok német pilóta, akinek a tíz pontja egészen az ötödik helyig repítette az Aston Martint a gyártók versenyében.

Forrásgpfans.com