back to top
KezdőlapFormula 1Vettel szerint Hamilton jobb, mint Schumacher, de legkeményebb ellenfele valaki más volt

Vettel szerint Hamilton jobb, mint Schumacher, de legkeményebb ellenfele valaki más volt

-

Sebastian Vettel egyszavas válaszokkal jellemezte egykori F1-es versenyzőtársait, a következő új világbajnokra leadott tippjével pedig azt is elárulta, szerinte melyik csapat fog az élre törni a 2026-os szabályváltozásokkal.

A négyszeres világbajnoknak a talkSPORT által készített interjúban szegeztek neki egy halom rövid választ igénylő kérdést. először azt kellett elmondania, melyik egy szó ugrik be neki elsőként az elhangzó versenyzőkről.

Lewis Hamiltonról a GoaT (minden idők legjobbja), Max Verstappenről az ügyesség, George Russelltől a stílus, Charles Leclerc-ről a tehetség, Lando Norrisról a szórakozás, Fernando Alonsról az éhség, Michael Schumacherről a hős, Ayrton Sennáról a legenda, Jenson Buttonról a humor, Kimi Räikkönenről a tollaslabda, saját neve hallatán pedig az „én” jutott eszébe.

A következő kérdésekre adott rövid válaszaival pedig tovább árnyalta a fenti gondolatait.

Ki a legjobb versenyző, aki ellen versenyeztél, és miért ő?

Michaelt és Lewist mondanám, mert a számok magukért beszélnek. Michael volt a hősöm, Lewis pedig statisztikailag a legjobb.

Ki volt a legkeményebb ellenfeled?

Fernando. Szoros bajnokságokat és csatákat vívtunk a karrierem során. Ő az a fajta versenyző, aki mindig ott van, így azt hiszem, ő volt a legkeményebb.

Melyik versenyző lepett meg a legjobban?

Nehéz mindenkire emlékezni. De azt hiszem, Max volt az, azáltal, hogy micsoda képességekkel rendelkezett már akkor is, amikor megjelent. Ezt azóta tovább tudta csiszolni, így jutott el a mai szintre.

Ki lesz a következő F1-es bajnok, ha nem Max Verstappennek és Lewis Hamiltonnak hívják?

George Russell.