back to top
KezdőlapFormula 1Villeneuve: Stroll életveszélyes, el kéne tiltani

Villeneuve: Stroll életveszélyes, el kéne tiltani

-

Az Egyesült Államokban a verseny leglátványosabb jelenetét Lance Stroll jóvoltából láthattuk, de egyáltalán nem jó értelemben.

A kanadai az utolsó pillanatban húzta Fernando Alonso elé a kormányt, aki emiatt a levegőbe emelkedett, és végül a hetedik helyen ért célba.

Stroll ott helyben kiesett, és őt hibáztatták az esetért. A Mexikóvárosi Nagydíjra háromhelyes rajtbüntetést kapott két büntetőpont mellett.

„Lance Stroll egyfutamos eltiltást kellene, hogy kapjon az Alonsóval történt incidens miatt.” ment neki honfitársa, a korábbi világbajnok Jacques Villeneuve a Formule1.nl-en vezetett rovatában.

„Így cikázni az egyenesben, ezzel másokat hozol veszélyes, talán életveszélyes helyzetbe. Hatalmas balesetet lehet így okozni.

Főleg az ezzel a baj, hogy tudatosan döntesz így, nem hibázol, szóval ez tényleg elfogadhatatlan. Az FIA elég laza az F1-ben és az alsóbb kategóriákban is az egyenesben cikázással kapcsolatban. Pedig ez a legveszélyesebb dolog, és ezt kéne mindenképpen elkerülni. Szánalmas ilyet tenni, és nagyon veszélyes is.”

Alonso végül a lifegő tükre miatt egy – vitatott – félperces büntetést kapott, így végül – egyelőre úgy néz ki – nem szerzett pontokat.