back to top
KezdőlapFormula EBranson szerint a Formula E tíz éven belül jobb lesz, mint az...

Branson szerint a Formula E tíz éven belül jobb lesz, mint az F1!

-

A Virgin alapító Richard Branson nem kevesebbet állít, minthogy a Formula E tíz éven belül leváltja a Forma-1-et a motorsportok éléről, ha nem változtatnak azon. A Formula E tiszta hajtást biztosít, és komoly növekedés várható a szériában már a közeljövőben. A milliárdos a South China Morning Postnak nyilatkozott:
„A Formula E nagyon izgalmas. A sorozat pokolian gyorsan növekszik, és mindegyik szezon tartogat meglepetéseket. Ha ez így folytatódik tovább, sé nem változtat a királykategória, akkor a formula E az elkövetkezendő tíz évben megelőzi a Forma-1-et.”

A Formula E kifejezetten környezetbarát, és Branson reméli is, hogy pont emiatt formabontó a dolog, és szerinte a klímaváltozás miatt is komolyabban veszik már az emberek:
„Meg kell szabadulnunk a mocskos autóktól, és Formula E ebben az élharcos. Abban a helyzetben vagyunk, hogy az embereket inspiráljuk. Akár a motorsport rajongókat, de még a kormányokat is, akik ki kell hogy vegyék a részüket a klímánk megmentése érdekében.”

A Formula E gyakran megkapja azon jelzőket, hogy „unalmas” és „lassú”. Branson szerint pedig „menő”, „tartós” és rengeteget lehet velük mókázni. A Formula E-ben fontos tényező a világ klímájának a tudatos kímélése. A kaliforniai tűz, illetve a hurrikánok is mind a klímaváltozásnak tudhatóak be. A Formula E a jövőben komoly szerepet vállalhat abban, hogy az emberek gondolkodásmódját átalakítsa, így akár kormányzatokét is, véli Branson:
„A Formula E szórakoztató, ugyanakkor jó célt szolgál. Ez egy jó kombináció. Néha nyerünk, néha veszítünk egy pályán. Minél több város ismeri fel a pozitív hatását a formula E-nek, annál jobb lesz.”