back to top
KezdőlapEnduranceBeázó autók, safety car-tankolás és eső – a víz volt az úr...

Beázó autók, safety car-tankolás és eső – a víz volt az úr a Le Mans-i éjszakában

-

Nem jártak jól azok a szurkolók, akik a Le Mans-i 24 órás verseny éjszakai etapja során nem aludtak egy percet se. A heves esőzések miatt ugyanis a mezőny összesen 4,5 órát töltött a safety car mögött, ami több, mint a versenytáv hatod része.

Mivel a szóban forgó időtartam nagyon hosszúnak számít, így az a ritka pillanat is előfordult, hogy a safety cart is meg kellett tankolni, mivel a 4,5 óra alatt rengeteg kört volt kénytelen megtenni a versenyautók előtt.

Az eső mellett a pálya állapota nagyon rossz volt, a pilóták 7 perc feletti köridőkre voltak csupán képesek, holott az időmérőn bőven 3 perc 30 másodperc alatti időket produkáltak.

A komoly vízmennyiség egyes csapatokkal komoly szintű problémákat okozott. A Romain Grosjean által vezetett Lamborghinibe folyamatosan szivárgott be a víz, és a francia pilótának a bokszba kellett hajtania, hogy a szerelők egy pilótacsere mellett orvosolhassák a problémát.

Az újraindítást követően a 7-es Toyota hirtelen lelassult Nyck de Vries alatt, és szinte azonnal ki is derült, hogy mindez az ablaktörlő hibája miatt történhetett meg. Az ex-F1-es holland pilóta az előbb említett hiba miatt semmit sem látott a felvert víz mennyisége miatt, és kénytelen volt kiállni, amivel a 11. helyre esett vissza a japán istálló ezen autója.

Jelen pillanatban a 8-as Toyota vezeti a Le Mans-i 24 órás versenyt a hypercar kategóriában a 8-as és a 6-os Porsche előtt. Őket az 50-es és a 83-as Ferrari követi, mivel az 51-es egységet egy áthajtásos büntetést sújtották, mivel Antonio Giovinazzi túllépte a megengedett sebességhatárt az egészpályás sárga zászló alatt.

Vége Schumacherék Le Mans-jának, Kubica az élen okozott balesetet, Rossi vezetését a csapattárs nullázta le