back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull tagadja, hogy bepanaszolta volna a Mercedest az FIA-nál

A Red Bull tagadja, hogy bepanaszolta volna a Mercedest az FIA-nál

-

A Mercedes egy innovatív első szárnyat vetett be a Kanadai Nagydíjon, ami végül be is vált a számára. Ugyan a hétvége folyamán felmerültek kételyek az elem szabályosságával kapcsolatban, Helmut Marko elárulta, hogy a Red Bull nem mártotta be a brackley-i istállót az FIA-nál ezzel kapcsolatban.

A Mercedes a szóban forgó elemnek is köszönheti azt, hogy hirtelen erőre kapott, és az idei évad során most volt a legmeggyőzőbb a pályán mutatott formája. George Russell megszerezte a stuttgarti márka idei első pole-ját, valamint dobogós helyezését, de Lewis Hamilton 4. helye is az eddigi legelőkelőbb versenyen elért helyezése 2024-ben.

Túl hajlékony a Mercedes új szárnya? A Red Bull ellenőrzést kér az FIA-tól

Az Auto Motor und Sport azonban úgy tudja, hogy a Red Bullnál gyanakvóan tekintenek a rivális csapatok első szárnyaira, mert állítása szerint visszatértek az F1-be a rugalmas szárnyak.

„Nem mondhattok ilyet – válaszolta Marko arra kérdésre, miszerint a Red Bull megvádolta-e a Mercedest a kétes szárnyeleme miatt. – Új első szárnyuk van, én Montrealban a televízió képernyőin jól látható volt, ahogyan meghajlott. Azonban a különböző ellenőrzések során kellően erős volt a szárny ahhoz, hogy jóváhagyják azt. Ez kicsit sem lep meg engem.”

„Nem tudom, hogy milyen gyakran ellenőrizzük a szárnyainkat. Anni biztos, hogy van egy meghatározott procedúra, és hogy mekkora terhelés alatt maximum milyen mértékben nyúlhat meg. Ez a játék annak a része, hogy mindent eltolunk a határokig, és még így is elfogadják azt a technikai vizsgálat során. A verseny során a szárny viszont meghajlik, ami összességében jobb aerodinamikai hatást eredményez.”

Rugalmas szárny ide vagy oda, az osztrák szaktanácsadó azt is felfedte, hogy Barcelonában és Spielbergben minden ezzel kapcsolatos titokra fény fog derülni. Az FIA ugyanis ezen két helyszínen tüzetes átvizsgálást fog tartani mindegyik csapatnál, ahol természetesen az összes alkatrészt végigszemlézi majd az erre kijelölt szakértői csapat.

Megszületett a Kimi-szabály, így akár már jövő héten debütálhat az F1-ben a Mercedes tehetsége