back to top
KezdőlapFormula 1Albon szerint ezt kell tennie a Williamsnek, ha sikeres szeretne lenni a...

Albon szerint ezt kell tennie a Williamsnek, ha sikeres szeretne lenni a jövőben

-

Alex Albon sokakat meglepett azzal, hogy egy hosszú távú szerződést írt alá a Williams csapatával. A Red Bull egykori pilótája lélekben már a szabályváltozások évére, 2026-ra készül, és a grove-i istállónak is ezt tanácsolja.

Albon egy két évre szóló szerződésben állapodott meg a Williams vezetőivel, aminek értelmében eldőlt, hogy 2026-ban is a már szebb napokat is megélt brit csapatot fogja erősíteni. A brit-thai pilóta maradása óriási pozitívum volt a csapatfőnök, James Vowles számára, aki szeretné újjáépíteni a Williamst, hogy a csapat visszatérhessen az élmenők közé.

Hivatalos: Albon többéves szerződést írt alá a Williamsszel

Albon nemrég a hosszabb távú céljairól is mesélt, és elárulta, hogy egy eredményesebb 2026-os év érdekében szívesen beáldozná a 2025-ös évet. A Forma-1-es istállók 2025 januárjától kezdhetik meg teljes mértékben a felkészülést a sportág vadonatúj korszakára.

„Egy hosszabb időre szóló szerződés megkötését követően nem a rövid távú dolgokra érdemes összpontosítani – árulta el Albon, aki 2022 óta erősíti a Williamst. – Ha a rövid távú sikerek fájdalmat okoznak a jövőben, akkor az ember szeretné elkerülni. Előre kell gondolkoznunk, ha újra szeretnék az élmezőnyhöz tartozni.”

„Ehhez nagyobb kaliberű változtatásokra lesz szükségünk, amik egyáltalán nem mennek gyorsan végbe és komoly időre van rájuk szükség. Ezért mondom azt, hogy szívesen beáldoznám 2025-öt a 2026-os szezon érdekében.”

A Williamsnél még mindig megvan az eredménye annak, hogy későn kezdte meg az idei konstrukciójuk alkatrészeinek gyártását. Emiatt az aerodinamikai elemek fejlesztése is csúszásba került, ami a pilóták pályán nyújtott teljesítményére is hatással van.

A brit csapat Montrealban visszaesett az Alpine mögé a konstruktőri bajnokságban, miután Albon nem tudta elkerülni az előtte megpördülő Carlos Sainz Ferrariját, ami miatt a falnak csapódott, és kiesett a versenyből. Vowlesék számára nem ez volt az első komolyabb autótörés, és ezek a plusz költségek a fejlesztésekre szánt összeget is redukálják a költségsapka jelenléte miatt.

Albonék számára azonban megéri fejleszteni az idei autót, mivel a 2025-ös szabályok nem fognak eltérni az ideitől. A Red Bull egykori versenyzője szerint fontos lesz, hogy további újításokkal lássák el az autót, és emellett a kitűzött súlyhatárt is elérjék a közeljövőben.

Szürreális élethelyzetből rángatták ki Albont, hogy írja már alá új szerződését