back to top
KezdőlapFormula 1Alonso körül tovább fogy a levegő az újabb büntetéssel

Alonso körül tovább fogy a levegő az újabb büntetéssel

-

Fernando Alonso F1-es jogosítványába bekerült újabb két büntetőpont, így már 8-nál tart, vagyis a szezon második felében vigyáznia kell, nehogy eltiltsák egy futamra.

Az Aston Martinra egy ideje rájár a rúd, és ha az autó gyenge tempója nem lenne elég fájdalmas, Alonsónál ismét terítékre került az eltiltás veszélye: a spanyol az év elején gyorsan összegyűjtött 6 büntetőpontot, az egyfutamos eltiltást eredményező 12-es mennyiség felét, és Ausztriában 8-ra növelte a fekete pontok számát a Csou Kuan-jü-vel történt ütközés miatt.

Ezek száma idén már nem fog csökkenni, és a szezon fele még hátra van, szóval óvatosnak kell lennie, sok necces manőver már nem fér bele neki. „Nehéz verseny volt. Amikor hiányzik a tempó, alternatív stratégiával kell próbálkozni, mi a három kerékcserés taktikát próbáltuk meg. Blokkoltak a kerekeim és nekimentem Csou autójának a hármas kanyarban, amiért büntetést kaptam” – mondta Alonso.

Rajta kívül a Haas pilótája, a 10 büntetőpontnál járó Kevin Magnussen is hasonlóan nehéz helyzetben van. Az F1 történetében még senkit sem tiltottak el a büntetőpont-rendszer bevezetése óta, mert senki sem gyűjtött össze 12 pontot, de a versenyek számának növekedése mellett nehéz lesz tartani ezt a sorozatot.

Norris Verstappenről: Ha azt mondja, semmi rosszat nem tett, elveszítette a tiszteletem