back to top
KezdőlapFormula 1Az egykori F1-es pilóta szerint Sargeantnek más lehetőségek után kell néznie

Az egykori F1-es pilóta szerint Sargeantnek más lehetőségek után kell néznie

-

Habár a Williams még semmit nem jelentett be Alex Albon leendő csapattársával kapcsolatban, Juan Pablo Montoya szerint Logan Sargeant számára eljött az idő, hogy egy másik sorozatban keressen magának helyet 2025-re.

Az amerikai pilóta még a tavalyi évben mutatkozhatott be a grove-i istállónál, de az eredményei olyan gyatrák voltak, hogy már az idei folytatása is egy óriási csodának számít. Mindezt a csapatfőnöke, James Vowles bizalmának köszönheti, aki az idei szezonban már közel sem ilyen türelmes a nyilatkozatai alapján.

Amíg Albon a 2023-as év kezdete óta már 27 pontot szorgoskodott össze, addig Sargeant esetében ez a szám csak egy egység, ráadásul azt is csak úgy kapta meg, hogy a tavalyi austini futamon utólag kizárták Charles Leclerc-t és Lewis Hamiltont is.

Sargeantnek a kevés pontszerzés és a gyenge teljesítménye mellett számos komolyabb autótörése is volt, ami komoly mértékben hátráltatja a Williamst a fejlesztési tervének megvalósításában. Montoya emiatt biztos abban, hogy a 2022-es Formula 2-es bajnokság 4. helyezettjének meg vannak számlálva.

„Szerintem még nem mondták neki, hogy jövőre már nem lesz együtt a csapattal, de szerintem ő ezt a tényt legbelül már jól érzi – idézi a Williams és a McLaren egykori pilótájának szavait a W Radio Colombia.

„Amikor elmondják neki, akkor azt tudom elképzelni, hogy ’köszönjük az elmúlt pár évet, megadtuk neked a lehetőséget, sajnos nem működött, milyen kár’. Emellett azt is elmondhatják neki, hogy legyen nyugodt és koncentráljon a jövőjére.”

„Logan ezt követően megnyugodhat, mert nem kell tovább harcolnia az ülésért, de ha egy másik csapatnál szeretne magának helyet találni, akkor is egy kifejezetten nehéz feladat várna rá. Nehéz ez neki, mert a Formula 3-ban és a Formula 2-ben is jól szerepelt.”

„Azért is szomorú ez a helyzet, mert ha megkérdeznénk Albont, akkor azt mondaná, hogy ugyan Sargeant nagyon gyors, de emellett sok hülye hibát is csinál.

Montoya azt is hozzátette, hogy szerinte Carlos Sainz lesz a befutó a Williamsnél. A ex-F1-es szerint a spanyol azért járna jobb an egykori csapatával, mert az Audinál mindenképpen jobb opciót jelentene a számára, mivel a brit csapat évről évre jobb formát mutat a különböző versenyhelyszíneken.