back to top
KezdőlapFormula 1A Haas leigazolta Bearmant 2025-re

A Haas leigazolta Bearmant 2025-re

-

A Haas csütörtökön bejelentette, hogy a brit Oliver Bearman lesz az egyik versenyzőjük 2025-ben.

A döntés régóta várható volt, így a két kiadó hely egyike gazdára talált a csapatnál. Nehéz szavakba önteni, milyen sokat jelent ez nekem. Mérhetetlenül büszkévé tesz, hogy a MoneyGram Haas F1 Team Forma-1-es versenyzője leszek. Elképesztő, hogy azon nagyon kevesek egyike lehetek, aki azt csinálhatja, amiről gyerekként álmodott” – mondta Bearman.

„Köszönöm Gene [Haasnak], [Komacu] Ajaónak és a Haas összes tagjának a belém vetett hitet, hogy megbíztak azzal, hogy képviseljem a csapatot.”

A Ferrari utánpótlás-programjához tartozó brit versenyző már bemutatkozott a Forma-1 mezőnyében Szaúd-Arábiában, ahol váratlanul helyettesítenie kellett a Ferrarinál a vakbélgyulladást szenvedő Carlos Sainzot, ráadásul mindezt bámulatosan tette. (Hogy mivel írt történelmet, azt ebben a cikkünkben olvashatják el.) Emellett több ízben vezette szabadedzésen a Haas autóját, ezen alkalmak során már bizonyította rátermettségét a csapatnak – csapatfőnök Komacu is kijelentette, hogy a fiatal tehetség megmutatta, hogy készen áll a feladatra.

A Ferrari és a Haas szoros kapcsolatot ápol évek óta, ebből a szempontból sem meglepő, hogy utóbbi az olaszok kötelékéhez tartozó pilótának ad lehetőséget a fejlődésre. Bearman az idei szezonban még az F2-ben indul, ahol az előző hétvégén, Ausztriában megszerezte idei első győzelmét.

Az kérdés, ki vezeti a Haas másik autóját jövőre. Elvileg Kevin Magnussen még kiharcolhatja magának az újabb szerződéshosszabbítást, de újabban többen suttognak az Alpine-t elhagyó Esteban Ocon érkezéséről. Ami biztos, hogy 2013 óta először lesz négy állandó brit versenyző a Forma-1 mezőnyében.

Norris és Verstappen már írt egymásnak az ütközés óta