back to top
KezdőlapFormula 1Bearman cuki sztorival emlékezett vissza arra, Hamilton hogyan buzdította

Bearman cuki sztorival emlékezett vissza arra, Hamilton hogyan buzdította

-

A Haas csütörtökön bejelentette, hogy Oliver Bearman lesz az egyik versenyzője 2025-ben. Az ifjú brit elárulta, milyen rajtszámot választ, illetve hogy Lewis Hamilton miképp lelkesítette évekkel ezelőtt.

A Haas döntése nyílt titoknak számított a Forma-1 világában, a tesztpilótaként alkalmazott 19 éves Bearman ugyanis sok dicséretet kapott a csapattól, a Ferrarival való együttműködés pedig szintén sokat lendített azon, hogy az olaszok utánpótlás-programjának tagjára tegyék le a voksukat 2025-re.

A brit pilótát a hétvégi nagydíj helyszínén, Silverstone-ban máris faggatni tudták az újságírók, és megosztott egy történetet is arról, hogy honfitársa, Lewis Hamilton milyen lelkesítő üzenetet küldött neki még a gokartos korában.

„2015-ben vagy 2016-ban kaptam egy videoüzenetet tőle, amiben azt mondta, folytassam a kemény munkát, így remélhetőleg egy napon eljutok az F1-be. És tessék, itt vagyok – mondta Bearman. – Úgy rémlik, [Hamilton] találkozott anyukám barátaival, és rávették, hogy csináljon egy videót. Az volt életem legkáprázatosabb napja. Pont tegnap emlékeztetettek a történetre, és újra megnéztem a felvételt. Vicces pillanat volt.”

„Őrület, hogy olyanokkal megyek majd egyszerre a pályán, például Fernando [Alonsóval] akiket néztem versenyezni. Ez nagyon különleges. Meg is kell csípnem magam, hogy nem álmodom-e, mert ezek a srácok hatalmas sztárok a szememben, akikre felnézek.”

Bearman elárulta, hogy a 87-es rajtszámmal fog indulni. Ennek háttere az, hogy apja is mindig ezt használta, mivel a két fia egy-egy hónap 8., illetve 7. napján született, e két számot forrasztotta össze a a rajtszámává. A brit versenyző és a hétszeres világbajnok Hamilton jövőre sokat fog találkozni, hiszen utóbbi a Mercedestől átigazolt a Ferrarihoz.

Norris és Verstappen már írt egymásnak az ütközés óta