back to top
KezdőlapFormula 1Sainz riadót fújt a Ferrarinak, de élvezni akarja a pillanatot

Sainz riadót fújt a Ferrarinak, de élvezni akarja a pillanatot

-

A Ferrari a hétvégi Osztrák Nagydíjon is csak a negyedik legerősebb csapat volt, Carlos Sainz szerint aggasztó, hogy a Mercedes megint előttük végzett, és hogy az autó pattogása zavaró probléma.

Noha a Ferrari az év elején a Red Bull első számú kihívójának bizonyult, minderről már csak múlt időben beszélhetünk, hiszen a McLaren és a Mercedes azóta eléjük lopakodott. Ennek újabb bizonyítéka volt az Osztrák Nagydíj, amelyen Sainz és Charles Leclerc számára nem nyílt esély a lepattanóra Max Verstappen és Lando Norris ütközése után, így sem reménykedhettek a győzelemben.

A dobogóra alsó fokát elcsípő Sainz szerint ideje összeszednie magát a Ferrarinak. „Ez egymás után a második olyan alkalom, hogy az előrébb lévő Ferrari az előrébb lévő Mercedes mögött végez” – mutatott rá, és hozzátehetjük, hogy a Kanadai Nagydíjjal együtt már három versenyre nyúlna a sorozat, csak azon a Scuderia egyik pilótája sem ért célba.

„A csapatnak javulnia kell Silverstone-ra, ahol sok az egymást követő gyors kanyar. Mindent megteszünk azért is, hogy megszüntessük az autó pattogását, ami az időmérőn és a futamon egyaránt akadályoz bennünket. Most viszont had élvezzem ki a pillanatot, mert jövőre talán nem lesz részem hasonlóban.”

Utolsó mondatával arra utalt, hogy 2025-re még mindig helyet keres magának, bár úgy néz ki, a csapatok kezdenek ráunni az igényeire, és nem akarnak rövidtávú szerződést adni neki. Ha Sainz meg is állapodik valamelyik csapattal, az vélhetően olyan istálló lesz, amely a Ferrarinál gyengébb.

Az istállónál viszont tényleg ismét felütötte a fejét az autó pattogásának problémája, amiről az utóbbi időben kevesebbet hallottunk. Leclerc nem szerzett pontot Ausztriában, miután a rajtnál ütközésbe keveredett és megsérült az autója.

Verstappen szerint kritizálói tévednek, nem csinált olyat, amivel már Räikkönent is felbosszantotta