back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton dobogója elhallgattatja az „agyatlan” konspirálókat?

Hamilton dobogója elhallgattatja az „agyatlan” konspirálókat?

-

Toto Wolff amiatt is megnyugvást talált Lewis Hamilton Spanyol Nagydíjon szerzett dobogójában, mert az éppen azon a hétvégén született, amelyen blőd összeesküvéssel vádolták meg a Mercedest.

A barcelonai hétvége péntekén egy ismeretlen elkövető elég magas szintre vitte a Mercedes besározását, amikor a sport vezető személyeit tartalmazó levéllistára szétküldött egy olyan elméletet, mely szerint a csapat szándékosan szabotálja Hamilton autóját. A brackley-i istálló csapatfőnöke szerint ez már minden határon túllépett, és a rendőrséget is bevonta az illető felkutatásába.

Hamilton önmaga számára rekordhosszú ideig maradt dobogó nélkül a tavalyi Mexikóvárosi Nagydíj óta, idei gyengélkedése viszont elsősorban a Mercedes általános rossz formájának volt köszönhető. A Spanyol Nagydíjon elért harmadik helye viszont Wolff reményei szerint a légből kapott vádakra is válasz.

„Semmiféle tisztelettel nem tudok tekinteni ezekre az agyatlan összeesküvéselmélet-gyártókra. Olyan autót akarunk, amely versenyeket és bajnokságokat nyer, és aki ezt nem képes felfogni, az nézzen másmilyen sportot” – idézi az osztrák csapatvezetőt a racingnews365.

„Jó látni, hogy végre erős hétvégéje volt, mert egy ideje a stratégia mindig ellene dolgozott. De ezúttal minden jól alakult számára, így meglett a régóta várt dobogó.”

Hamilton megtalálta hasonmását Barcelonában

Wolff elismeri, ezúttal Russell stratégiáját rontotta el a csapat azzal, hogy az utolsó etapra kemény keverékeket rakott autójára, ráadásul korábban egy lassú bokszkiállással is időt veszített. A fiatalabb britet a gumibeli különbség miatt könnyedén előzte meg Hamilton a dobogóért, a leintéshez közeledve pedig Charles Leclerc a 4. helyére is veszélyt jelentett.

„Lewis 15 másodperccel volt a győztes mögött a célban, de mivel a végére már visszavett, ez inkább csak 10. Max [Verstappen] és [Lando] Norris nem lassítottak, szóval sokkal közelebb kerültünk. Okkal lehetünk óvatosan optimisták, hogy innentől mi is képesek leszünk beszállni a harcba.

Hamilton folytatta az elfekvő versenyzők trendjét, majd helyre tette Sainzt