back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton folytatta az elfekvő versenyzők trendjét, majd helyre tette Sainzt

Hamilton folytatta az elfekvő versenyzők trendjét, majd helyre tette Sainzt

-

Lewis Hamilton idei első dobogóját szerezte a Spanyol Nagydíjon, majd miután hosszú várakozást követően szót kapott a sajtótájékoztatón, elmondta, az ő nézőpontjából hogyan festett a Carlos Sainz szerint vitatott előzési manővere.

Furcsa kép lepte el a közösségi médiát a verseny díjátadója után, amelyen Hamilton a sajtóteremben a pilóták számára összetolt foteleken heverészett. A brit a két másik dobogósnál korábban érkezett meg az F1 hivatalos interjújának helyszínére, s amíg Lando Norrisra és Max Verstappenre várt, vízszintesbe helyezte magát, s eközben Bob Marley Could You Be Loved című dalát indította el a telefonján.

Ritkaság, hogy ilyen helyzetben találjunk egy F1-es versenyzőt, ám négy héttel ezelőtt éppen történt meg legutóbb. Akkor Monacóban a késlekedő Charles Leclerc-re várva nyúlt végig az ülőalkalmatosságon Oscar Piastri és Carlos Sainz.

„Ez már annak a jele, hogy öregszik. Ráférne egy masszázs!” – szúrt oda kollégájának Verstappen, amikor végre befutott, amire már Hamilton is feltápászkodott.

Hamiltont a heverészés mellett egy a pályán bemutatott akciója miatt is számon kérték: amikor a 19. körben a célegyenes végén megelőzte Sainzt, a spanyol azonnal szabálytalanságot kiáltott, és érzése szerint vissza kellett volna kapnia a pozíciót, amiért a brit leszorította őt a pályáról. A büntetés végül elmaradt – össze is gyűjtöttük, a felügyelők milyen szempontok alapján mérlegelhettek.

„Nyilvánvalóan nem jó érzés, amikor megelőznek – vette elő a kézenfekvő magyarázatot Hamilton Sainz panaszaira. – Szerintem szép, szoros csatánk volt az 1-es kanyarban. Hagytam neki valamennyi helyet, szóval a pályán maradhatott. De ő volt az, aki nyitva hagyta számomra az ajtót belül, így rámentem arra az ívre, és megpróbáltam bevenni a kanyart, ő pedig ott maradt kívül. Összeértek a kerekeink, de semmi komoly nem történt, csak egy kis karcolás.”

Ami pedig Sainz panaszát illeti, a leintés után éppen ő vádolta meg csapattársát azzal, hogy folyamatosan elégedetlenkedik valami miatt:

Leclerc szerint Sainznak nem ellene kellett volna menőznie, Sainz szerint Leclerc túl sokat reklamál