back to top
KezdőlapFormula 1Hülkenberg a Pérezzel való „b*szakodásnak” tudja be, hogy legyőzte a Red Bullt

Hülkenberg a Pérezzel való „b*szakodásnak” tudja be, hogy legyőzte a Red Bullt

-

A Haas több pontot szerzett az Osztrák Nagydíjon, mint a szezon megelőző tíz futamán együttvéve, de legalább ekkora fegyvertény, hogy Nico Hülkenbergnek feszült csatában egy Red Bullt is sikerült maga mögött tartania a leintésig.

Hülkenberg a 6. helyen ért célba, ami hosszú ideje a legjobb eredménye a Forma-1-ben, de a Haas csapatként is nagyot szakított a hétvégén, 12 pontot szerezve visszaelőzte az Alpine-t a bajnoki tabella 7. helyéért.

A 36 éves német versenyzőnek a legkeményebb harcát a futam hajrájában kellett megvívnia, amikor Sergio Pérez ellen védekezett. Az utóbbi hetekben újabb gyenge periódust kifogó mexikói csak a 8. helyről, egy pozícióval Hülkenberg elől rajtolt a futamon, és a később sem tudott feljebb kapaszkodni, a hajrában pedig közepes keverékű gumikon támadta a keményeken haladó németet a 6. pozícióért.

A Haas kivételesen erősnek tűnt Spielbergben, Pérez Red Bullja pedig a pilóta elmondása szerint összeszedett némi sérülést az első körben, így a két autó közötti technikai különbség csökkent. Hülkenbergnek azonban mégis minden trükkjére szükség volt ahhoz, hogy maga mögött tudja tartani riválisát, ennek egyik kulcseleme pedig az volt, hogy a hosszú időn át közeli üldözésre kényszerülő Red Bull túlmelegítse a gumijait – ezt a német egy cenzúrázatlan kifejezéssel írta le.

„Nagyon feszült verseny volt, különösen a végén Checóval. Nem számítottam rá, hogy sokáig magam mögött tudom tartani. Reméltem, hogy tudok egy kicsit b*szakodni a gumijaival, és végül így is történt, az erős egyenesbeli tempónkkal megtámogatva pedig sikerült is előtte maradnom. Rendkívül szoros volt, a végén tényleg már csak a túlélés volt a célom, de keményen, sportszerűen versenyeztünk” – idézi Hülkenberget a racingnews365.

„Az utolsó két körre az én gumijaimnak is annyi volt, a 10-es kanyar kijáratánál nem sokon múlott, hogy eldobjam az autót, kicsit le is csúsztam a kavicságyba. Aztán meg is előzött, de a 3-as kanyarban hagytam, hogy ő érkezzen meg előbb, így a következő egyenesben én használhattam a DRS-t, amivel visszaelőztem. Szerencsére ez volt az utolsó kör, mert még egyet már nem vészeltem volna át.”