back to top
KezdőlapFormula 1Egy hónapon belül másodszor Leclerc Monaco sztárja – Ferrari-pilóta kezében a sport...

Egy hónapon belül másodszor Leclerc Monaco sztárja – Ferrari-pilóta kezében a sport legékesebb ereklyéje

-

A hétfőn beharangozott nagy pillanat kedden el is érkezett: Charles Leclerc-t az a megtiszteltetés érte, hogy szülővárosa utcáin sétálhatott az olimpiai lánggal.

A párizsi nyári olimpiai játékokat július 26. és augusztus 11. között rendezik, a hagyomány szerint pedig az olimpiai eszmeiséget őrző láng hosszú stafétában utazik körbe a házigazda országban, vagy akár a világ különböző tájain, mielőtt a nyitóünnepségen fellobbantják vele a stadionban égő szimbolikus lángot.

Mielőtt a láng megkezdte volna útjának utolsó hónapját Franciaország európai területén, Monacóban tett egy kitérőt, ahol a néhány héttel ezelőtti Forma-1-es nagydíj győztese, Leclerc sétálhatott egy darabon az ereklyével – ismét nézők tömegének éljenzése mellett. A város egyik leghíresebb szülöttje megállt az ötszörös világbajnok Juan Manuel Fangio szobránál is, ami az F1-es pálya utolsó kanyarja mellett áll.

Leclerc-t megelőzően a 2012-es londoni olimpia előtt már egy másik F1-es pilóta, Lewis Hamilton is sétálhatott a lánggal.