back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc rossz hírekkel szolgált a Ferrari-szurkolóknak

Leclerc rossz hírekkel szolgált a Ferrari-szurkolóknak

-

Charles Leclerc legutóbbi nyilatkozata után a Ferrari szurkolói aligha fogják várni a soron következő Spanyol Nagydíjat. A monacói pilóta szerint a Red Bull pár nehezebb versenyt követően már képes lesz a jó formáját hozni Barcelonában.

A Milton Keynes-i istálló leginkább annak köszönheti a sikerességét a jelenlegi szabályrendszerben, hogy az autójuk nagyon közel van az aszfalthoz, és ezzel a csapatok közül ő használja ki a ground effect előnyeit a legnagyobb mértékben. Ennek azonban hátránya is van, mivel az energiaitalosok autói nagyon érzékenyek a rázőköveken és az egyenetlen aszfalton egyaránt.

Leclerc: Csak semmi pánik

Az előbbi tény Miamiban, Imolában, Monacóban és Kanadában is megmutatkozott, mert a közvetlen riválisok, a Ferrari és a McLaren is komoly veszélyt jelentett a Red Bullra. Imolában Lando Norris a verseny utolsó köreiben rohamléptekben volt képes felérni Verstappen mögé, előzni azonban nem tudott. A brit pilóta Miamiban már azonban nyerni tudott, még úgy is, hogy a sikerhez némi szerencse is kellett.

A Red Bull idei mélypontját Monaco jelentette, ugyanis Sergio Pérez rajtbalesetét követően a 60-szoros futamgyőztes Verstappen is csak egy 6. helyre futotta az erejéből. Ezzel szemben Charles Leclerc egy rajt-cél győzelemmel tudta megnyerni a hazai futamát. Azonban nehézségek ide vagy oda, a Red Bull holland kiválósága Imola mellett Montrealban sem talált legyőzőjére.

Leclerc – aki a hazai győzelmét követően kiesett Kanadában és idén először nullázott – úgy véli, hogy a soron következő versenyhelyszíneken (Barcelona, Silverstone és Spielberg) jobban megmutatkozhatnak majd az RB20 erősségei, aminek köszönhetően az energiaitalos istálló könnyen visszatérhet a domináns formájához.

„A Red Bull erősségeit jobban lehet majd látni Barcelonában – nyilatkozta a 6-szoros futamgyőztes Ferrari-pilóta a Kanadai Nagydíjat követően. – Azonban ehhez várnunk kell, és meg is kell bizonyosodunk róla. Mögöttük azonban nagyon szoros lehet a verseny.

George Russell – aki a montreali időmérő edzésen úgy szerezte meg a pole pozíciót, hogy ezredre azonos kört autózótt Verstappennel – ugyanazon a véleményen van, mint Leclerc, és szerinte is jobb lehet a Red Bull a soron következő európai helyszíneken.

Leclerc nem kért a Ferrari szájba rágott nyilatkozatából