back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc szerint Sainznak nem ellene kellett volna menőznie, Sainz szerint Leclerc túl...

Leclerc szerint Sainznak nem ellene kellett volna menőznie, Sainz szerint Leclerc túl sokat reklamál

-

A Ferrari versenyzői összekoccantak a Spanyol Nagydíj harmadik körében, majd a leintés után nyilatkozatokban is összeakasztották a bajuszt.

A rajt kalamajkái után Charles Leclerc és Carlos Sainz is megőrizték pozíciójukat az 5. és a 6. helyen, ám a harmadik kör kezdetén, másodpercekkel azután, hogy Max Verstappen átvette a vezetést George Russelltől, a két Ferrari között is helycsere történt a célegyenes végén. Sainz a DRS segítségével legyorsulta csapattársát, aki viszont a féktávon sem vett vissza, a belső íven tartotta az autóját. Noha Sainz sikeresen kivitelezte a manővert, a spanyol jobb hátsó kereke és a monacói első vezetőszárnya összeért.

Leclerc értetlenül állt a történtek előtt, hiszen elmondása szerint a csapattól kapott útmutatás nyomán az első körökben nem kellett volna csatába bonyolódniuk senkivel.

„A verseny előtt arra kért minket a csapat, hogy ezen a ponton még óvjuk a gumikat. Ezt főleg az utolsó kanyarban lehet megtenni, így ott nagyon óvatosan mentünk, de Carlos abban az egy körben nagyon odatette magát a 14-es kanyarban. Ezáltal közel került hozzám és megelőzött, ami rendben is lenne.”

„De utána úgy vette be a kanyart, mintha én ott sem lennék. Kár érte, mert a verseny hátralévő részét sérült első szárnnyal kellett teljesítenem. Csak egy apró sérülés keletkezett, de minden apróság számít, és láthatjuk, milyen közel voltam George-hoz a befutónál. De házon belül meg fogjuk beszélni.”

„Persze nem nagy ügy, mert megértem, hogy ez a hazai versenye volt, és fontos időszak ez a karrierje szempontjából is. Nyilvánvalóan valami látványosat akart csinálni, de talán nem én voltam ehhez a megfelelő személy.”

Fotó: Ferrari

A verseny végére aztán Leclerc visszaelőzte az ötödik helyért a kemény keverékeket kapó Sainzt, s hat tizeddel végzett a szintén küszködő Russell mögött – akit egy további körrel szerinte el is kaphatott volna.

A spanyol azonban máshogyan emlékszik a csapattól kapott utasításra, szerinte éppen az első körökben tudták volna megteremteni az alapjait egy erős eredménynek. Ő sem tartotta magában a csípős megjegyzéseit, amikor ismertették vele Leclerc véleményét.

„Túl sokszor történt már meg, hogy panaszkodik valamire a verseny után. Én támadó üzemmódban voltam. Friss lágy gumikon voltunk, a Mercedes használt lágyakon. Az első körökben kellett megpróbálnunk elkapni őket, amíg megvolt a gumielőnyünk – ahogy erről a verseny előtt is beszéltünk. Charles-t megelőztem, mert talán elkövetett egy hibát, vagy csak túlságosan tartalékolt. Utána a bokszban megelőztem Lewist és majdnem Russellt is, szóval azt hiszem, én mindent megpróbáltam, amit egy versenyzőnek kell” – fogalmazott a Ferraritól az év végén távozó Sainz.

A két pilóta a leintés után, a parc fermébe visszaérve azonnal szóba elegyedett egymással, alighanem a pályán történtekkel kapcsolatban, ám a fenti szurkálódásokból kiindulva ott még aligha sikerült rendezniük a nézeteltéréseiket.