back to top
KezdőlapFormula 1Norris és Verstappen már írt egymásnak az ütközés óta

Norris és Verstappen már írt egymásnak az ütközés óta

-

Néhány nappal a Max Verstappennel történt ausztriai ütközés után Lando Norris elmondta, hogyan értékeli az incidenst. Adrian Newey szerint rendbe jön a két pilóta kapcsolata, Eddie Jordan pedig úgy vélte, a brit volt a hibás.

Az ütközésben Norris húzta a rövidebbet, mert fel kellett adnia a futamot, így tovább nőtt a hátránya a bajnoki tabellán az időbüntetés ellenére az 5. helyen befutó Verstappennel szemben.

A McLaren pilótája feldúltan azt nyilatkozta a verseny után, hogy ha Verstappen nem vállal felelősséget az ütközésért, elveszti a tiszteletét. Azóta volt néhány napja, hogy lehiggadjon, és úgy látszik, megemésztette az eseményeket, amelyekben őt is érte kritika, amiért néhányszor vakmerően vetődött be a Red Bull mellé.

„Összességében nagyon jól vagyok, izgatottan várom a Brit Nagydíjat – jelentette ki a The Chris Moyles Show című rádióműsorban. – Áttekintettem a történteket, és semmit sem csinálnék másképp. Küzdöttem, és valójában ezt akarjuk: küzdeni.”

Visszatért a gyilkos Verstappen, vagy igazából soha nem is ment el?

„Nem akarunk panaszkodni, Max és én sem akarjuk, hogy így érjen véget a harc. Néha így hozza az élet. Harcolunk, mindketten nyerni akarunk, és ezért a határokat feszegetjük, egyeseknél még jobban. Lesz még egymás elleni küzdelmünk, várom őket.” 

A BBC-nek adott interjúban elárulta, hogy írásban már váltottak üzenetet a hollanddal Írtunk egymásnak. Beszélni is fogunk természetesen, mert így helyes. De ami szóba esik, kettőnk között fog maradni” – közölte a brit, megismételve, hogy egyikük sem akarja, hogy szó szerint csattanóval záruljanak a párharcaik. Itt reagált arra a felvetésre is, hogy elmérgesedik-e a viszonyuk: szerinte helyre rakják a dolgokat.

„Megvan a kölcsönös tisztelet. Nem hagyom, hogy ilyesmi mindent tönkretegyen. Némelyik megjegyzésem során dúlt bennem az adrenalin, nem gondolom, hogy minden mondatom korrekt volt” – mondta Norris.

Egy medve ellen fel kell készülni

Adrian Newey-t is megkérdezték az ütközésről, aki nem gondolja, hogy hosszú távon megmarad a két versenyző viszálya. „Azt hiszem, Max és Lando beszélget majd Silverstone-ban. Mindketten kiváló fickók, elrendezik egymás között – nyilatkozta a Sky-nak. – Kiváló versenyzők mindketten, rendben lesznek.”

Norris otthon vághat vissza Verstappennek a dráma után: a Brit Nagydíj menetrendje

A korábbi F1-es csapatfőnök Eddie Jordan azok táborát erősíti, akik a McLaren pilótáját tartják felelősnek az ütközésért. „Verstappen egy harcos, egy medve. Mielőtt valaki felveszi a kesztyűt egy medve ellen, fel kell készülnie rá. Véleményem szerint nem lett volna szabad megtörténnie a balesetnek” – jelentette ki a Formula For Success podcast adásában.

„Ugyanazok a szabályok érvényesek a futamon élen haladó védekezésénél, mint az autópályán. A hátul érkezőnek kell megoldást találnia az előzésre. Verstappen joggal kapaszkodott a pozíciójába, a mögötte jövőnek kellett utat találnia mellette. Lando egyszer az egyik, aztán a másik irányba mozdult, nem készült fel a csatára Verstappen ellen.”

A győzelemről való lecsúszás 59 éves rekordját állította be a McLaren