back to top
KezdőlapFormula 1Norris megérezte az esélyt, bejelentkezett az idei bajnoki címre

Norris megérezte az esélyt, bejelentkezett az idei bajnoki címre

-

Lando Norris F1-es karrierje során először lépett fel a bajnoki pontverseny második helyére, miután ugyanebben a pozícióban ért célba a Spanyol Nagydíjon, ám hátránya nagyobbra nőtt Max Verstappennel szemben, mint a szezonban eddig bármikor.

A brit és a holland pilóta az elmúlt hat versenyből ötön is kisajátították a dobogó első két fokát, noha Norris egyedül Miamiban tudott előrébb végezni kettőjük közül, ahol első F1-es győzelmét szerezte. Barcelonában hiába javított bajnoki helyezésén, ponthátránya 69-re nőtt Verstappennel szemben, ám az újabb vereség ellenére is úgy érzi – és először beszél nyíltan erről –, hogy csapatával még képes lehet idén fordítani a trenden és legyőzni a hollandot a világbajnoki címért.

„Úgy hiszem, jobbnak kellene lennünk, valamennyi pontot már vissza kellett volna vennünk Maxtől. Kanadában is ott volt az esély, hogy legyőzzük, de a legutóbbi két alkalommal, amikor második lettem, ő győzött. Mindenekelőtt Maxnek abba kell hagynia a nyerést, ha bármit is szeretnénk” – idézi Norrist a Racer.

„Egyáltalán nem érdekel, hogy a második helyre jöttem fel a bajnokságban – akár 10. is lehetnék. Sokkan inkább az számít, hogy mekkora Max előnye, azt pedig tovább növeli, pedig nem engedhetnénk meg a szezon ezen pontján, hogy meglógjon.”

Norris maga is úgy érzi, hogy Barcelonában a McLaren gyorsabb volt a Red Bullnál, amit a pole-pozícióval is jelzett, ám tökéletes versenyt eddig nehezen tudtak kivitelezni a csapattal, márpedig a Red Bull sikereken edződött, olajozottan működő gépezetét enélkül lehetetlen kibillenteni.

„De még mindig van esélyünk. Ha egy kicsit jobb döntéseket hoztam volna Kanadában, vagy egy kicsivel jobban rajtoltam volna Barcelonában, most kettővel több győzelmünk lenne. Tudom, sok a feltételes mód, de csak arra utalok, hogy megvan bennünk, ami kell. Csupán össze kell tudnunk rakni mindezt, mert Max tényleg nem követ el hibákat, így amint mi csak egy kicsit is mellényúlunk, máris ő van elöl” – ismerte el a saját és csapata esendőségét Norris.

Wolff: Én úgy látom, itt Max nyeri a versenyeket, nem a Red Bull