back to top
KezdőlapFormula 1Pérez elárulta, milyen érzés a Red Bullnál versenyezni

Pérez elárulta, milyen érzés a Red Bullnál versenyezni

-

Nemrég vált hivatalossá, hogy 2025-ben és 2026-ban is Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál. A mexikói pilóta a bejelentést követően elárulta, hogy szíve szerint a Milton Keynes-i istállónál fejezné be a Forma-1-es pályafutását.

A mexikói hatszoros futamgyőztes számára egy két évre szóló szerződésben állapodott meg az energiaitalosok vezetőivel, aminek köszönhetően a 2026-os évad végéig biztos helye lesz a királykategóriában. Ha Pérez kitölti a következő szerződésében szereplő időtartamot, akkor annak lejáratakor a hatodik szezonját fogja teljesíteni a Red Bullnál.

Hivatalos: Eldőlt, ki lesz Verstappen csapattársa jövőre

Christian Hornerék döntés megosztotta a nyilvánosságot, mert ugyan Pérez jó formában indította a szezont, és árnyékként követte a csapattársát, Max Verstappent, azonban a legutóbbi versenyeken formán kívül teljesít. Mivel a Ferrari és a McLaren is lőtávolon belül van a Red Bullhoz képest, ezért a bikások számára fájóak lehetnek a konstruktőri bajnokságban mexikói ballépései.

Pérez a Kanadai Nagydíj csütörtöki sajtónapján többek között az új szerződéséről is beszélt a nyilvánosság előtt.

„Nyilvánvalóan boldog vagyok, hogy sikerült egyességre jutnunk – árulta el a Red Bull versenyzője. – Ez azt jelenti, hogy mindkét oldal elégedett, és örülök, hogy együtt megyünk tovább előre, ahol remek célok várnak minket.”

„A Red Bull egy olyan csapat, ami képes mindent kivenni belőled. Ez egy olyan kihívás, ami a pályán és azon kívül is előfordul, nem minden csapatnál tapasztalható ehhez hasonló jelenség. Eddigi karrierem során még nem találkoztam hasonlóval egyik másik csapatnál sem.”

„Amikor alárítam, vállaltam, hogy 100%-ot fogok nyújtani a pályán. A tárgyalások során mindenki egyenes volt, semmi nem okozott problémát. Itt vagyok már egy pár éve, szóval ez megkönnyíti a dolgot, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a másik fél mit szeretne.”

Pérez azt is hozzátettem, hogy más csapatokkal is felvette a kapcsolatot, de az A, a B és a C tervét is a Red Bull jelentette. A mexikói nagyon szeretné meghálálni a bikások bizalmát, és ha innen vonulhatna vissza az F1-ből, akkor mindenkit biztosított arról, hogy az utolsó körig nyomni fogja neki, ami a csövön kifér.

A Red Bull szerint ez állhat Pérez rossz hétvégéjének hátterében