back to top
KezdőlapFormula 1Péreznek nem olyan biztos a helye a Red Bullnál, mint azt sokan...

Péreznek nem olyan biztos a helye a Red Bullnál, mint azt sokan gondolják

-

Ugyan Sergio Pérez nemrég szerződést hosszabbított a Red Bullal, sajtóértesülések szerint még így is veszélyben lehet az ülése. Christian Horner azonban elszólta magát, és ezt követően el is indultak a találgatások a mexikói új szerződésével kapcsolatban.

A Milton Keynes-i istálló csapatfőnöke elárulta, hogy a 2 évre szóló szerződés valójában 1+1 évvel jön össze. Ez annyit takar, hogy ugyan Pérez helye 2025-re biztos a Red Bullnál, azonban a plusz egy év aktiválásához meg kell felelnie a kontraktusba foglalt különböző záradékoknak. Az utóbbi információt is Horner Kanadai Nagydíjon adott interjújából lehetett megtudni.

Túl hajlékony a Mercedes új szárnya? A Red Bull ellenőrzést kér az FIA-tól

Ezt követően nem is kellett sokat várni a pletykák megjelenéséig. A Sky Sports tudósítója, Craig Slater egy belsős információ útján úgy értesült, hogy Péreznek meg kell felelnie a teljesítmény záradékban foglalt kritériumoknak, ha 2026-ban is bikások overalljában szeretne versenyezni.

Ha az értesülés igaznak bizonyul, akkor az azt jelentené, hogy Pérez helye csak és kizárólag a 2025-ös évadra lenne adott, a 2026-os szezonért viszont meg kell küzdenie a pályán a versenytársaival. Ez a lehetőség azért jöhetne jól a Red Bull számára, mert ha Pérez nem lesz képes teljesíteni, akkor az érkező új szabályokra más opciók után is nézhet a csapat vezetősége a pilótákat illetően.

A mexikói hatszoros futamgyőztes hiába indította jól az évet, az utóbbi futamokon formán kívül teljesített. A mexikói Red Bull-pilóta az utolsó három versenyen összesen 4 pontot szerzett és a legutóbbi két hétvégén már a Q1-ben elvérzett az időmérő edzésen. Mindezek mellett Monacóban volt egy nagyon komoly balesete, ami Helmut Marko szerint akár 2-3 millió dolláros kárt is okozhatott a bikásoknak.

Ugyan Max Verstappen csapattársának egyáltalán nem könnyű lenni, de ha Pérez továbbra sem lesz képes szállítani az eredményeket, akkor el fogja őt nyomni az egyre csak tornyosuló problémák.

Hamiltont nyerni is hagyták olyanért, ami miatt most Pérezt büntették – morog a Red Bull