back to top
KezdőlapFormula 1Piastri dühből vadászta le a riválisait

Piastri dühből vadászta le a riválisait

-

Oscar Piastriban élénken élt az időmérőn elszenvedett sérelem, így kapaszkodott fel az Osztrák Nagydíj dobogójára a 7. helyről rajtolva.

A szombati időmérőn Piastritól elvették a 3. helyet érő körét, mert túl szélesre futott az egyik kanyarnál, ezért csak a 7. rajtkockából indulhatott el a futamon. A McLaren óvása süket fülekre talált a felügyelőknél, Piastri pedig az elmondása szerint ezért elszántabban vezetett, mint ha nem érzett volna igazságtalanságot.

„Miután láttam a helikopteres kamera vitatható felbontású felvételén a bizonyítékot, az eléggé fájt – jelentette ki. – Feltüzelve vártam a futamot. Az előzéseim közül némelyiket messzebbről indítottam el, mint ha ez az érzés nem lett volna meg bennem.” 

„A hatos kanyarnál sokan vígan vadásztak a hétvégén, azt hiszem, én ott három előzést hajtottam végre a külső íven. A négyes kanyarnál közel maradtam az előttem lévőhöz, aztán a hatosnál több tapadásom volt a külső íven, így sikerült az előzés.”

Norris Verstappenről: Ha azt mondja, semmi rosszat nem tett, elveszítette a tiszteletem

Piastri a Red Bull és a Ferrari egy-egy pilótáját előzte meg az említett helyen, sorrendben Sergio Pérezt és Carlos Sainzot, míg Lewis Hamiltont a hármas kanyarnál utasította maga mögé. Ezzel a 2. helyen ért célba, a dobogós eredményben természetesen Max Verstappen és Lando Norris ütközése is segítette.

„Az első etapban nem léptem előre annyit, mint szerettem volna, bár belekeveredtem egy kisebb incidensbe is a legelső kanyarnál, majd túlmelegedtek a gumik. A turbulens levegőben nehéz volt egy másodpercnél közelebb férkőzni az előttem haladóhoz” – mondta.

„A következő két etapban azonban életre kelt az autó, mindkét kiállást a tervezettnél később hajtottuk végre. A végén jó lett volna még néhány kör [a győztes George Russell megelőzéséhez]. Ahhoz képest viszont, hogy a 7. helyről indultam, szépen előre léptem.”

Verstappen szerint kritizálói tévednek, nem csinált olyat, amivel már Räikkönent is felbosszantotta