back to top
KezdőlapFormula 1Russell már a kivetítőt látva is reménykedett, hogy ölébe hullhat a győzelem

Russell már a kivetítőt látva is reménykedett, hogy ölébe hullhat a győzelem

-

Nevető harmadikként George Russell szerezte meg a győzelmet az Osztrák Nagydíjon, miután az első helyért harcoló Max Verstappen és Lando Norris a 64. körben összeütköztek. A brit szerint azonban egyáltalán nem a puszta véletlen műve, hogy övé lett az első hely, a Mercedes kemény munkája nélkül ugyanis nem ő lett volna a legközelebbi üldöző.

A brit a harmadik helyről rajtolt, és a futam első köreiben csapattársa, Lewis Hamilton ellen bonyolódott csatába, de miután gyorsan visszaelőzte őt, nem volt veszélyben a pozíciója – bár a futam végén, amikor már ő birtokolta a vezetést, kemény gumikon azért némileg aggódhatott a rá közepes keverékeken valamelyest zárkózni kezdő Piastri miatt.

Norris Verstappenről: Ha azt mondja, semmi rosszat nem tett, elveszítette a tiszteletem

Russell a 2022-es Brazil Nagydíjon szerezte meg F1-es karrierje első futamgyőzelmét, azon a napon valóban a Mercedes volt a mezőny legjobbja. Mostanáig kellett várnia a másodikra, ami egészen eltérő körülmények között született, ugyanakkor a csapat elmúlt hetekben tett előrelépéseinek fényében szerinte már érett.

„Hihetetlen. Kemény csatánk volt a verseny elején a harmadik hely megtartásáért. Láttám a kivetítőn, hogy Max és Lando keményen harcolnak előttem, és nyilvánvaló volt, hogy Lando nagyon akarja azt a győzelmet. A csapatunk remek munkát végzett, mert ahhoz is ott kellett lennünk, hogy felszedjük a lehulló darabokat, és ma pontosan ezt tettük” – fogalmazott Russell.

„Persze mindig ott a lehetőség az ilyesmire, mindig megfordul a fejünkben. De büszke lehetek rá, hogy visszatértem a dobogó tetejére, hiszen a csapat rengeteg erőfeszítést tett ennek érdekében, aminek az elmúlt három versenyen már láthattuk a jelét.”

Verstappen még nem akar beszélni Norrisszal, szerinte a csapat hibái vezettek az ütközéshez

„Nem titok, hogy a Red Bull Maxszel és a McLaren Landóval még egy kicsivel előttünk járnak, de az elmúlt pár versenyen mindig ott voltunk a harmadik helyen arra az esetre, ha bármi történne.”

„Izgalmas idők ezek most számunkra, meglovagoltunk egy hullámot. Realisztikusan már Kanadában is nyerhettünk volna, így ez most kicsit kárpótol amiatt, hogy ott a kelleténél eggyel több hibát vétettem.”

11 futam alatt Russell az idei szezon ötödik különböző futamgyőztese, a Mercedes pedig negyedikként iratkozott fel erre a listára a Red Bull, a Ferrari és a McLaren után.