back to top
KezdőlapFormula 1Az Alpine bejelentkezhetett Sainzért, miközben Schumachert is teszteli

Az Alpine bejelentkezhetett Sainzért, miközben Schumachert is teszteli

-

A Ferraritól az idény végén távozó Carlos Sainz jövő évi csapata továbbra sem ismert, és a potenciális állomáshelyek közé az Alpine is bekerült, amely a jövő héten tesztlehetőséget ad Mick Schumachernek.

A spanyol kijelentette, nem akarja már sokáig halogatni a döntést, hamarosan várható a bejelentés róla. Sokáig a Sauber/Audi tűnt befutónak a kegyeiért, képbe került a Mercedes, majd a Williams is, most pedig az Autosport arról számolt be, hogy az Alpine szintén érdeklődik iránta – a RacingNews365 úgy tudja, főleg a Renault vezérigazgatója, Luca de Meo hajt rá.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén többen látták, hogy Sainz menedzsmentjének tagjai beszélgetnek de Meóval és az Alpine-hoz leigazolt Flavio Briatoréval. Az Alpine a siralmas évkezdés után javuló formát mutat, Barcelonában mindkét autójával pontot szerzett, ami arra utal, hogy az erősorrendben átlépett a mezőny első felébe, így Sainznak talán vonzóbb célpont lehet, mint a Sauber vagy a Williams. A spanyol lassan az F1-es csapatok felénél megfordult: a Ferrari előtt korábban a Toro Rosso, a Renault és a McLaren pilótája volt.

A francia istállónál legalább egy hely kiadó jövőre, hiszen Esteban Ocon nem marad, míg Pierre Gasly esetleges távozása esetén kettőre nő a szabad ülések száma. Mindez viszont nem jelenti, hogy ne lenne tülekedés, hiszen a tesztpilóta Jack Doohan szintén jelölt állandó versenyzőnek, ahogy Mick Schumacher visszatérése sem kizárt, aki jelenleg az Alpine Hypercar-programjában indul.

Ráadásul jövő szerdán, július 3-án a Paul Ricard pályán tesztet tart az F1-es csapat a 2022-es autójával, amely során Doohan és Schumacher is autóba ül, vagyis könnyen lehet, hogy az itteni eredmények alapján szűkítik a listát a 2025-ös F1-es állás(ok)ra.

Schumacher és Doohan mellesleg jó barátok, ez az édesapjaik barátságából ered (Michael hétszeres F1-es bajnok, Mick Doohan pedig a motoros világ klasszisa).

Áradoznak a McLarenről, már nem a Red Bull jelenti az etalont?