back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton az élen a feltámadó Mercedesszel, de meglepetésember is került a második...

Hamilton az élen a feltámadó Mercedesszel, de meglepetésember is került a második edzés legjobbjai közé

-

Lewis Hamilton futotta a legjobb időt a Spanyol Nagydíj második szabadedzésén, szorosan mögötte Carlos Sainz és Lando Norris végeztek, a nap meglepetésének pedig Pierre Gasly 4. helye nevezhető az Alpine-nal.

A második gyakorlás már tíz perc alatt zárójelbe helyezte azt a sorrendet, ami az első végén kialakult, hiszen Lando Norris első gyorskörével máris néhány századdal erősebb időt ért el annál az 1:14,228-nál, amivel az élen zárta az első órát.

Ennél az eredménynél végül 15 versenyző is gyorsabb tudott lenni, az első harminc percben egymást érték a jobb és jobb köridők, hiszen a pilóták az első fél órát használták az egykörös tempó élezésére, a folytatásban pedig szokás szerint már a hosszabb etapokra, a versenytempóra koncentrált a mezőny.

A legjobb időt végül Lewis Hamilton érte el 1:13,264-gyel, így a Mercedes, amely a csapat technikai igazgatójának állítása szerint végre egyenesbe hozta a szezonját, az élen zárta a pénteket. Előnye azonban nyúlfarknyi: mindössze 22 ezreddel végzett Carlos Sainz Ferrarija, valamint 55 ezreddel Norris McLarenje előtt. A wokingiak britje a hajrában a kisebb pályaelhagyásból tudta visszajuttatni az autóját a pályára az egyébként jobbára zavartalanul lezajlott edzésen.

Meglepetés, hogy Gasly a negyedik helyre jött fel a szezonban eddig küszködő Alpine-nal, az ő lemaradása is csupán 179 ezred lett, de ezzel bejött közvetlenül Max Verstappen és Charles Leclerc elé. Váratlan még, hogy Sergio Pérez csak a 13. helyen zárt – a mexikóinak sorozatos gyenge időmérők után kellene összeszednie magát szombatra, noha Barcelona nem az a pálya, ahol hagyományosan erősen szerepelt volna a kvalifikációkon, ráadásul három rajthelyes büntetést is hoz magával Kanadából.

Az állandó pilóták közül Nico Hülkenbergnek ki kellett hagynia az első edzést, hogy a Haas lehetőséget adjon valószínűsíthető jövő évi pilótájának, Oliver Bermannek, a német pedig 26 kör megtételével, a 12. helyen ugrott be a hétvégébe péntek késő délután.

A második szabadedzés végeredménye: