back to top
KezdőlapFormula 1Norris Verstappenről: Ha azt mondja, semmi rosszat nem tett, elveszítette a tiszteletem

Norris Verstappenről: Ha azt mondja, semmi rosszat nem tett, elveszítette a tiszteletem

-

Lando Norris határozott állásfoglalást tett a Max Verstappennel történt ütközésében az Osztrák Nagydíj után, szerinte a hollandot terheli a felelősség, és ha nem ismeri el a hibáját, annak hatása lesz kettőjük viszonyára.

Norris néhány korábbi körben is támadást intézett már Verstappen ellen az egyenesek végén, és már akkor is jelentette a rádión a holland agresszív védekezését, aki a féktávon is irányt váltva igyekezett megtartani pozícióját. A 64. körben mindkettőjük defektjével járó ütközés lett Norris próbálkozásának vége, a brit pedig végül a bokszba visszatérve kénytelen is volt feladni a futamot, miközben Verstappen a rá kirótt 10 másodperces büntetéssel együtt is ötödik lett.

„Csalódott vagyok. Ennél többet nem tudok mondani. Jó verseny volt. Erős és tisztességes csatát vártam, de nem mondanám, hogy végül így lett. Nehéz ezt elfogadni. Részemről hibamentes futam volt, jó munkát végeztem” – mondta Norris a Sky Sportsnak

Dráma Ausztriában, Russell jött ki győztesen Verstappen és Norris ütközéssel záruló párharcából

„Van egy szabály, nem szabad [ilyen módon] reagálni a hátul lévő versenyzőre. Ő pedig ezt tette, háromból háromszor. Kétszer sikerült elkerülnöm, de harmadszor nekem jött. Elrontotta a saját versenyét, csakúgy, mint az enyémet. Ennél többet nem tudok tenni, a legjobbamat nyújtottam.”  

„Nem tudok sokat csinálni. Ha a szabályokat nem tartják be, azzal nem tudok mit kezdeni. Nekem az a munkám, hogy gyorsan vezessek. A magam részéről csak folytatnom kell, amit csinálok. Jó munkát végzek. Elégedett vagyok a csapattal.”  

A brit szerint Verstappen az, aki magyarázattal tartozik – ha pedig ezt nem teszi meg, annak személyes kapcsolatukra is súlyos hatása lesz a továbbiakban.

„Nem tudom, attól függ, mit mond. Ha azt állítja, hogy semmi rosszat nem csinált, akkor nagyon is el fogja veszíteni a tiszteletemet. Ha elismeri, hogy kicsit buta volt, nekem jött, és valamilyen szinten meggondolatlan volt, akkor továbbra is tisztelni fogom, de ezzel együtt nehéz megemészteni. A győzelemért harcoltunk. A magam részéről igyekeztem korrekt lenni, ő viszont nem volt az” – szögezte le a McLaren pilótája.