back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen nem győzte szájba rágni, hogy hol fog vezetni jövőre

Verstappen nem győzte szájba rágni, hogy hol fog vezetni jövőre

-

Az Osztrák Nagydíj előtt is faggatták Max Verstappent, hogy elhagyná-e a Red Bullt, de ismét hűséget fogadott a csapatának. 

Verstappen jövőjének kérdése hónapok óta téma annak ellenére is, hogy 2028 végéig szerződése van a Red Bullnál. Elsősorban Toto Wolff hízeleg neki, hátha át tudja csábítani a Mercedeshez, de a háromszoros világbajnok szemmel láthatóan nem tervez váltani.

Az Osztrák Nagydíj előtti médianapon a hollandot megkérdezték, ez akkor is így maradna-e, ha már nem a Red Bullé lenne a legerősebb autó (ami egyébként már lehet, hogy bekövetkezett, hiszen nagyon impozáns formát mutat a McLaren)

„A Forma-1 nem úgy működik, hogy egyszer csak fogjuk a kalapunkat és azt mondjuk a csapattagoknak, hogy viszlát srácok. Hosszú távú szerződéssel rendelkezem, és nagyon boldog vagyok itt” – jelentette ki Verstappen.

Unikornis helyett szoros csaták – Verstappen főnöke így jobban örül

„A következő évre is figyelünk, hogy mit vethetünk be az autón, szóval szerintem ez megfelelő válasz arra, hogy hol fogok vezetni jövőre.”

Az Autosport újságírója ezután határozott igen vagy nem választ kért arra, hogy marad-e a Red Bullnál, amire Verstappen így felelt: „Nem szűrted le az előző válaszomból?” – kérdezett vissza a holland. „Kimondanád?” – felelte az újságíró, mire Verstappen közölte: „Oké, igen. Mint mondtam, már foglalkozunk a következő évi autóval, és amikor valaki erre összpontosít, az azt jelenti, hogy az adott csapatnál fog vezetni.”

Verstappen 2014-ben lett a Red Bull programjának tagja, és azóta csak ennek az istállónak a kötelékében versenyzett a Forma-1-ben. 2021-ben velük ért fel először a csúcsra, amit kétszer simábban megismételt, és azóta most tűnik először úgy, hogy keményebb kihívóik akadtak a vetélytársak körében.

Norris megérezte az esélyt, bejelentkezett az idei bajnoki címre