back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari támogatja a költségsapkát, de a tárgyalások megakadtak

A Ferrari támogatja a költségsapkát, de a tárgyalások megakadtak

-

Louis Camilleri Ferrari-vezérigazgató egyetért az F1-es költségvetési korlát szükségességével, ám elismerte, a tárgyalások nem a tervezett ütemben haladnak.

Camillerit Sergio Marchionne júliusi hirtelen halálát követően nevezték ki a Ferrari vezérigazgatójává, vezetési stílusa és nyilvános retorikája pedig sokkal visszafogottabb hírhedten harcias elődjénél, aki a Ferrari távozását is meglebegtette a Liberty előtt, amennyiben nem teljesülnek a követelései.

„A technikai fronton történt némi előrelépés, ám a költségsapka és az egyéb gazdasági tényezők terén kicsit megakadtunk” – mondta Camilleri a Ferrari negyedéves üzleti jelentésében. „Van értelme a költségsapkának, ám minden a részleteken múlik; a korlátozás mindenki érdekeit szolgálná, de még nem sikerült dűlőre vinnünk a dolgot.”

A nagyfőnök kitért a Scuderia 2018-as szezonjára is, ami 2017-hez hasonlóan a nyári szünetet követően kisiklott – az előrelépés azonban megkérdőjelezhetetlen.

„A győzelemért élünk, ez az örökségünk része” – folytatta Camilleri. „Az idei év kissé szerencsétlenül alakult; nagyon közel jártunk [a címhez], és remélhetőleg jövőre el is érjük… nagyon fontos lenne számunkra és mindent megteszünk majd a győzelemért. A számokat megnézve az elmúlt évtized talán legjobb szezonja volt 2018, és habár még nem értük el a kitűzött célokat, folyamatosan fejlődünk – meglátjuk, hogyan alakul a következő év.”