back to top
KezdőlapFormula 1Egyelőre nem sok újdonság tapasztalható a 2019-es Pirellik kapcsán

Egyelőre nem sok újdonság tapasztalható a 2019-es Pirellik kapcsán

-

Valtteri Bottas szerint a jövőévi Pirellik hasonlóak a 2018-asokhoz. A Mercedes versenyzője az után mondta ezt, hogy a héten tesztelte őket a Pirelli tesztjén, Abu Dhabiban.

„Nem, nem volt furcsa érzés.” – idézte Bottast a Turun Sanomat. „Nagyon kicsit a különbség. A belső struktúra egy kicsit vastagabb, ami azt jelenti, hogy kevesebbnek kell lennie a hólyagosodásnak. De a gumi felülete túlmelegszik, csak úgy, mint eddig. Ez azt jelenti, hogy egy kört tudunk menni padlógázon, de aztán újra vigyáznunk kell rájuk.

Többek között Sebastian Vettel is kipróbálta az új Pirelliket, és hasonló véleményen van, mint Bottas. Annak ellenére, hogy a versenyzők leültek a Pirellivel megbeszélni, hogy milyen irányba kellene haladniuk. Bár azon megbeszélésnek csak később lesz hatása.

„Csak három hete, hogy beszéltünk, annak ezekre a gumikra még nincs hatása. Ez egy hosszabb távú projekt.” – idézte Vettelt a Speed Week. „Ami izgalmasabb kérdés, az a jövőévi gumiválaszték, hogy mely gumikat viszi a Pirelli az egyes pályákra. Ez több különbséget eredményezhet.”