back to top
KezdőlapFormula 1Giovinazzi kételkedik abban, hogy a korábbi F1-es szereplése a segítségére lehet jövőre

Giovinazzi kételkedik abban, hogy a korábbi F1-es szereplése a segítségére lehet jövőre

-

Antonio Giovinazzi kételkedik abban a kijelentésben, miszerint a 2017-es szereplése meg fogja könnyíteni számára a jövő évi szezont.

Az olasz versenyző jövőre a Sauber pilótája lesz, viszont debütálása már korábban megtörtént, mikor 2017-ben a sérült Pascal Wehrleint helyettesítette az Ausztrál időmérőn, valamint a Kínában rendezett versenyhétvégén, ezután teszt és tartalék pilótaként tevékenykedett, a Sauber és a Ferrari szolgálatában.

Arra a kérdésre, hogy korábbi tapasztalatai segítségére lehetnek-e így felelt:

,,Sajnos azóta már sok idő eltelt, hiszen a tavalyi év elejéről beszélünk. Ausztráliában nem teljes hétvégén mentem, csak egy szombat volt, Kínában pedig kihagytam az első és a második szabadedzést az időjárás miatt, szóval csak a harmadikkal tudtam kezdeni. Nehéz megítélni ezt, ám szerencsére a következő év könnyebb lehet amiatt, hogy már a téli teszteken is autóba ülhetek, ezért sokkal felkészültebben fogok Melbourne-ba utazni.”

A tavalyi Kínai Nagydíj óta Giovinazzi egy versenyen vett részt, mégpedig az idei Le Mansi-i 24 óráson, az AF Corse Ferrari GTE csapata tagjaként, ezért is érzi úgy az olasz, hogy hiányzik neki az a fajta nyomás, ami egy egész szezonnal jár.

,,Hogy őszinte legyek, már alig várom. Hiányzik az a fajta nyomás, ami egy versenyhétvégén ér. Elég húzós lesz a szezon eleje sőt, egy világbajnok lesz a csapattársam, aki nagyon tapasztalt. A saját munkámra kell figyelnem, és arra, hogy versenyről-versenyre javulni tudjak, aztán az év végén meglátjuk jó munkát végeztünk-e vagy nem.”