back to top
KezdőlapFormula 1Gasly nem riad meg Verstappentől

Gasly nem riad meg Verstappentől

-

Pierre Gasly jövőre már a Red Bull Racing versenyzője lesz, Max Verstappen csapattársaként. A 22 éves versenyző azonban nem riad meg a nála ugyan fiatalabb, de tapasztaltabb hollandtól.

„Nem félek, csak rajtam múlik, hogy kivívom-e a helyem a csapatban.” – mondta Gasly a francia Infosport+-nak. „Max nyilvánvalóan erős személyiség, jól beépítette magát a csapatba, és tapasztaltabb nálam. Több a tapasztalata a csapattal is. Ő az, aki, és rajtam áll, hogy megtaláljam a helyem. Én nem olyan vagyok, mint Daniel (Ricciardo), én valaki más vagyok. Nem vagyok olyan, mint Max. Van saját személyiségem.”

Gasly első körben az Abu Dhabi teszten ismerkedett új csapatával.

„Izgatott vagyok és alig várom, hogy elkezdődjön az új szezon.” – mondta Gasly. „Ez nyilvánvalóan nagy lépés a karrieremben, mindemellett ez az, ahol lenni akarok. Határozottan magasan vannak az elvárásaim a Forma-1-ben és gyerekkorom óta arról álmodok, hogy egy nap megnyerjem a világbajnokságot. Ez még csak a karrierem kezdete, folytatnom kell a fejlődést, hogy javuljak és tapasztalatot gyűjtsek. A jövőévi még csak a második Forma-1-es szezonom lesz és miközben nagyon sokat tanulta idén, folytatnom kell a tanulást a következő szezon során.”

Mindemellett remek kihívásnak tekinti a Red Bullnál való versenyzést.

„Ez egy igazán nagy kihívás. Négyszeres világbajnokok lettek (a Red Bull Racing) Sebastian Vettellel. Folytatni fogom a fejlődést és majd meglátjuk, hogy mi lesz lehetséges jövőre. De ez határozottan egy újabb lépés az alapvető célom felé: F1-es világbajnokságot nyerni.”