back to top
KezdőlapFormula 1Laudát újfent láthatjuk majd a versenyhétvégéken 2019-től

Laudát újfent láthatjuk majd a versenyhétvégéken 2019-től

-

A háromszoros világbajnok osztrák pilóta, Niki Lauda tiszta vizet öntött a pohárba visszatérése kapcsán. Az osztrák legendát 2019-től újra láthatjuk majd a versenyhelyszíneken.

Laudát még augusztusban műtötték meg. A Mercedes résztulajdonosa egy tüdő transzplantáción esett át, ami miatt az idei szezon második felében nem tudott ott lenni a futamokon. Azonban a 69 éves osztrák elmondása szerint egy versenyről sem maradt re.

„Minden egyes futamot végignéztem annak ellenére, hogy egy kórházban lábadoztam,” – nyilatkozta Lauda a La Gazzetta dello Sportnak. „Figyelemmel követtem a versenyeket, fel is hívtam a csapatot telefonon, hogy éppen mi történik. Mindig tájékoztattak az aktuális eseményekről.”

Az osztrák legenda azt is elmondta, hogy soha nem félt a haláltól, inkább a halál elleni küzdelem motiválta őt, csakúgy, mint amikor 1976-ban súlyos balesetet szenvedett a Nürnburgringen, ami majdnem az életébe került.

„Még mindig harcolok,” – ismerte el Lauda. „Két nap erejéig voltam kórházban. Ezek után zöld utat kaptam, hogy hazautazhassak Ibizára. A Karácsonyt is itt fogom tölteni a családom társaságában.”

Laudát továbbra is fizikoterapeuták segítenek abban, hogy a lehető leghamarabb felépüljön. „Az orvosok azt mondták, hogy fel fogok épülni egy hónapon belül. A felépülésem után pedig újra normális életet élhetek majd. Ott fogok lenni minden egyes versenyhétvégén.”

A Mercedes résztulajdonosa elismerte, hogy a felépülésének legkellemesebb pillanata az volt, amikor kapott egy levelet, amit a Ferrari négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel írt.

„Egyáltalán nem számítottam rá,” – mondta a háromszoros világbajnok. „A versenyzők általában nem törődnek az ilyen dolgokkal, azonban Seb egy csodálatraméltó ember.

„Voltak nehéz pillanatai az idei szezonban, azonban óriási hiba lenne elítélni őt a hibái miatt. Seb egy négyszeres bajnok és egy bajnok soha nem felejti el, hogy hogyan kell vezetni.”

Azonban Laudát elkápráztatta Lewis Hamilton idén nyújtott teljesítménye, ugyanis a brit pilóta a szezon második felében kilenc futamból hat alkalommal ünnepelhetett a dobogó tetején.

„Átlagon felül teljesített. Lewisnak az idei volt az egyik legnehezebb bajnoksága, ugyanis a Ferrari gyakran meg tudott lepni minket. Azonban Lewis hibátlanul teljesített az idei évben.”