back to top
KezdőlapFormula 1Sainz nagyon hálás a Red Bullnak, de örül, hogy végre szabad

Sainz nagyon hálás a Red Bullnak, de örül, hogy végre szabad

-

A McLaren újonnan igazolt pilótája, Carlos Sainz kifejezte háláját a Red Bull iránt, ugyanakkor örül, hogy végre a maga ura.

Sainz Red Bull juniorként a Toro Rossónál kezdte meg F1-es pályafutását 2015-ben, és a kisbikáknál maradt egészen 2017 őszéig, amikor is a Renault-hoz került a nem túl jól teljesítő Jolyon Palmer helyére. Nico Hülkenberget kapta meg csapattársnak 2017 maradék versenyein és 2018-ban is. A spanyol jól teljesített a Renault-nál és bizonyította, mire képes, viszont mégis távoznia kellett Daniel Ricciardo érkezése miatt.

Sainzra így a McLaren csapott le, és végre aláírhatta első többéves szerződését, ugyanis eddig mindig csak egyéves megállapodásokkal versenyzett ott, ahol. Ez az új egyezség valamiféle szabadságérzetet ad neki.

„Rendkívül hálás vagyok a Red Bullnak, nélkülük ma nem is ülnék itt a McLaren pilótájaként” – idézte Sainzot a Crash.net. „Nagy hálával tartozom tehát nekik mindazért, amit tettek értem.”

Az az igazság, hogy egy új fejezet veszi kezdetét a pályafutásomban, ahol most már a magam ura és független vagyok. Ez a szabadság azzal jön, hogy a McLarennel egy kétéves szerződést írtam alá, én pedig már nagyon szerettem volna egy ilyen megállapodást. És az, hogy ez a McLarennel jött össze, még jobbá teszi az egészet! Egy új Carlos leszek, nagyon várom már életem új fejezetét.”

A 24 éves spanyol egyébként veteránnak számít az újonc csapattársa, a tavalyi F2-es ezüstérmes Lando Norris mellett.