back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen: Nagyszerű nap ez a Hondának, 2008 óta először állhatnak dobogón

Verstappen: Nagyszerű nap ez a Hondának, 2008 óta először állhatnak dobogón

-

Max Verstappen és a Red Bull-Honda első versenye egész jól sikerült. A holland versenyző harmadik helyen ért célba, futamát a szintén holland Ziggo Sportnak értékelte.

,,Igen, boldog vagyok, amiért meg tudtam előzni Vettelt ezen a nehéz pályán. Az autó jól viselkedett. A lágy keveréken annyira nem ment jól a dolog, ám a sárga oldalfalú abroncson már volt elegendő tapadásom. Zavart a szél, sokkal többet csúszkáltam, de a közepes gumikon már sokkal jobb volt minden. Ez az eredmény a Hondának is nagyszerű, 2008 óta most először állhatnak pódiumon, és ez az első dobogós helyezésük a hibrid-érában.”

A verseny vége felé Verstappen akár Lewis Hamiltont is megelőzhette volna, azonban a holland tett egy kis kitérőt, és meglátogatta a füves részt a pálya mellett, ezért az újabb előrelépés reménye gyorsan szerte foszlott.

,,Valamit épp állítottam, és azután fékeztem csak, mondjuk a végén ez már nem sokat számított, nem könnyű elkapni a másikat ezen a pályán. Lewisnak amúgy sokkal jobb volt a tempója, mint Vettelnek.”