back to top
KezdőlapFormula 1Riválisai szerint a Ferrari a leggyorsabb

Riválisai szerint a Ferrari a leggyorsabb

-

Eddig mindkét 2019-es versenyen kettős Mercedes siker született, de a németek úgy gondolják, hogy igazából a Ferrari diktálja a tempót. Ezzel a véleménnyel nincsenek egyedül, a Red Bull is így látja.

Melbourne-ben a Ferrari szenvedett, állítólag motorgondokkal küzdöttek és ezért voltak csak harmadik erők. Két héttel később, Bahreinben viszont már egy kettős győzelem nézett ki nekik (egészen a verseny feléig), ám végül különböző problémák miatt csak a 3. és 5. helyen végeztek.

Hiába vezeti a Mercedes jelentős előnnyel a konstruktőri világbajnokságot, a riválisok szerint a Ferrari van előnyben.

„A Ferrari nagyon erős volt egész hétvégén” – ismerte el a Red Bullos Christian Horner. „A Mercedes szerencsével szerzett kettős győzelmet. A Ferrari dominált. Úgy tűnt, mintha feljebb kapcsoltak volna egyet. Elképesztően meggyőzőek voltak, főleg az egyenesbeli sebességükkel.”

A Mercedes finnje, Valtteri Bottas sem ment el szó nélkül az olaszok előnye mellett. Ő is kiemelte a végsebességüket.

„Láttuk, hogy a Ferrari az egyenesekben nyer időt, és Kínában még hosszabb egyenes van. Kemény munka vár ránk. Természetesen folyamatosan fejlesztünk, és meg kell néznünk, hogy mit tehetünk az egyenesekben, de ez kemény lesz. Viszont Bahrein azt is megmutatta, hogyha magunkra koncentrálunk, minden lehetséges.”