back to top
KezdőlapFormula 1Ecclestone elismerte, tévedett mikor rossz ötletnek titulálta Leclerc szerződtetését

Ecclestone elismerte, tévedett mikor rossz ötletnek titulálta Leclerc szerződtetését

-

Bernie Ecclestone elismerte, talán rosszul ítélte meg Charles Leclerc korai előléptetését, ugyanis a monacói ezalatt a négy futam alatt bebizonyította, hogy igen is megérett arra, hogy egy Ferrarit vezethessen, sőt, talán már most sokkal gyorsabb is, mint Sebastian Vettel.

A Formula 1 egykori vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy az olasz alakulat hibázott, mikor elengedte Kimi Räikkönent, ám a 21 éves pilóta azóta bebizonyította ennek ellenkezőjét. Bahreinben egy motorhiba fosztotta meg őt a győzelemtől, míg Bakuban is ő volt a leggyorsabb, ám az időmérő második szakaszában elkövetett hibája miatt a pole pozíciós álmai gyorsan szerte foszlottak, és ezzel együtt már a futamgyőzelemtől is búcsúzhatott.

Ecclestone-t nagyon lenyűgözte a fiatal monacói, olyannyira, hogy a brit üzletember egyenesen Gilles Villeneuve-höz hasonlította őt.

,,Hibáztam, mikor azt mondtam, rossz húzás volt Kimi Räikkönent elküldeni, termesztésen legközelebb várni fogok, mielőtt ítélkezem. Ebben a pillanatban Charles nagyon gyorsnak tűnik, kiválóan kontrollálja az autóját, és talán még Vettelnél is gyorsabb. Seb nem öregedett ki, nem ez a probléma, ám ami vele történik az nagyon furcsa. Talán azt hitte, hogy könnyű élete lesz, és nem számolt azzal, hogy Charles ennyire gyors lesz. Ugyanakkor, továbbra is úgy vélem, hogy Vettel világbajnok lehet.” –nyilatkozta Ecclestone a La Gazzetta dello Sportnak.

A német világbajnok a harmadik helyen áll a tabellán, míg a monacói versenyző jelenleg az ötödik helyet foglalja el, ám kettőjük között mindössze öt pont a különbség. Sokak szerint azonban mindez csak a csapautasítások miatt alakult így, amiről maga Ecclestone is elmondta a véleményét:

,,Az évad ezen szakaszán ez teljesen felesleg volt. Az ehhez hasonló dolgokat csak később kellene bevetni, mikor már tisztább a kép a helyezéseket illetően, azonban most még nem lehet tudni, hogy mi fog történni a szezon során.”