back to top
KezdőlapFormula 1Wolff: A Verstappen-Vettel és a Verstappen-Leclerc csata nem volt tiszta

Wolff: A Verstappen-Vettel és a Verstappen-Leclerc csata nem volt tiszta

-

Toto Wolff szerint a Max Verstappen, Charles Leclerc és Sebastian Vettel közötti küzdelem iskolapéldája volt annak, mit is jelent a ’piszkos’ versenyzés.

A holland és a monacói pilóta csatája a verseny első szakaszában bontakozott ki és még az első kiállások alatt is folytatódott a párharc. A Ferrari versenyzője keményen védekezett, majd mikor a Red Bullos pilóta elé került, a visszaelőzés során szinte letolta őt a pályára, úgy ahogy azt Ausztriában Verstappen is megtette vele. A futam utolsó felében a 21 éves holland miután megelőzte saját csapattársát Vettel után eredt, akit szintén sikerült maga mögé utasítania, ám a német a visszaelőzésnél már nem tudott szép manővert bemutatni, szokásához híven hibázott és hátulról belement az előtte haladó hollandba.

Wolff szerint ezek a csaták nem voltak példaértékűek ellentétben a Mercedes két pilótájának küzdelmével, ahol is egy fair és tiszta ütközetnek lehettek szemtanúi a nézők.

,,Szerintem nagyon szórakoztató versenyt produkáltak ők ketten, nagyon élveztem, nagyon keményen védekeztek egymással szemben, ám, nem láthattunk tőlük piszkos manővert. Ez példaértékű ütközet volt, nem úgy, mint más versenyzők esetében, ahol is láthattuk, hogy átlépték a határokat mikor egymással csatároztak. Mindig is a piszkos manőverek azok, amiket látni akarunk a csatározások alatt, és jó az mikor a versenyzők egymás ellen küzdenek, csak ha ilyen előfordul, akkor az a két pilóta ne képviseljen egy csapatot. Pont erről beszéltünk a futam napjának reggelén. Nem szeretném ezt látni egy csapaton belül, ugyanakkor nincs kétségem afelől, hogy a pilótáink tudják, hogyan kell egymás ellen versenyzeni. Többször is láthattuk már, hogy Lewis és Valtteri mennyire tiszteli egymást a pályán és azon kívül is, és ezt, tiszteletet akkor is felfedezhetjük, mikor a többiek ellen küzdenek.”

Nemcsak a két Ferrrais és Verstappen csatája volt említésre méltó, Sergio Perez és Nico Hülkenberg ütközetében egy első vezetőszárny veszett oda, míg Lando Norris és Daniel Ricciardo is összeért egymással, mikor versenyeztek a jobb pozícióért.