KezdőlapFormula 1Még 20 évig nem lesz elektromos a Forma-1

Még 20 évig nem lesz elektromos a Forma-1

-

Remi Taffin, a Renault motor részlegének a vezetője biztos benne, hogy a következő 20 évben nem fog elektromossá sorozattá alakulni a Forma-1

Egyre nagyobb teret nyer magának napjainkban a zöld és a környezettudatos gondolkodás, emiatt is növekszik egyre nagyobb mértékben a tisztán elektromos Formula E. Ennek apropóján egyre többször merült már fel az, hogy a királykategória egyszer fog-e elektromos meghajtásra váltani.

A Renault motorrészlegének a vezetője, Remi Taffin nem gondolja, hogy ez a közeljövőben megvalósulna.

„Természetesen a lehető leggyorsabban szeretnénk zölddé tenni a Forma-1-et. Az elsődleges célunk azonban továbbra is a teljesítmény, viszont egy elektromos autó sokkal kevésbé hatékony. A sikerhez elengedhetetlen a minél könnyebb autó. A hibrideknél az akkumulátor elég nehéz, ezt könnyebbé tenni pedig elég kemény munka. A közúti autóknál a cél az, hogy csökkentsük a fogyasztást és a káros anyag kibocsájtást. De a Forma-1 más, itt minden a teljesítményről szól. A következő 20 évben is üzemanyagot fogunk használni? Szerintem igen, mivel az elektromosra való átálláshoz sok idő kell.” – nyilatkozta Taffin a Le Figaro-nak.