back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton vegán hamburgerezőt nyit

Hamilton vegán hamburgerezőt nyit

-

Lewis Hamilton újabb bizniszbe kezdett, és megnyitja a világ első nemzetközi növényi alapú hamburgerező-láncát, noha nem egyedül.

Az ötszörös Forma-1-es világbajnok 2015-ben tért át a vegán étkezésre, vagyis nem csupán a hústól vált meg, hanem minden állati eredetű élelmiszertől (pl. tojás, sajt, méz, stb.).

Hamilton most összeállt a Beyond Meat (nővényi alapú húshelyettesítőket készítenek) és az Unicef nagykövet Tommaso Chiabrával, hogy megnyissák a Neat Burger-t.

A Neat Burger első étterme Londonban, a Regent Streeten nyílik majd, szeptember 2-án, Lewis pedig azt reméli, hogy globálisan tudnak majd terjeszkedni, és szeretne még 14 franchise éttermet nyitni a következő két évben.

„Nagyon eltökélt vagyok azzal kapcsolatban, hogy jobban kell bánnunk a világunkkal, a Neat Burger pedig elkötelezett az organikusabb gyakorlatok mellett és támogatja a kis vállalkozásokat, így ez olyasmi, amit büszkén segítek.” – mondta Hamilton egy közleményben.

„És akkor a termékről. Mint olyasvalaki, aki növényi alapú étrendet követ, én hiszem, hogy szükségünk van egy egészségesebb opcióra, aminek csodás az íze és olyasmit kínál, ami izgalmas azoknak is, akik csak hébe-hóba szeretnének húsmentesen étkezni.”

„A Beyond Meat egy hihetetlen partner, és alig várom, hogy a csapatukkal dolgozzak, és nemzetközileg terjesszük a Neat Burgert.”

A Neat Burger menüje három fő hamburgerből áll majd: The Neat („tiszta”), The Cheese (sajtos) és a The Chick’n („csirkés”), valamint hotdog is lesz, csak úgy, mint sültkrumpli, édesburgonya és tater tot (egyfajta burgonyakrokett).

A burgerezőkben pedig Jaden Smith „Just Water” környezettudatos módon dobozolt vize is kapható lesz (egyébként ilyen flakonos – helyett dobozos – víz van a Mercedes vendéglátó egységében is).

Kapható lesz azonban organikus citromos szóda, valamint tejmentes, kókusz és szúja alapú shake-ek is.

Aki pedig alkoholos italra vágyik, Tost Ale-t vehet majd, ami olyan sör, amit friss többletkenyérből készítenek.