KezdőlapFormula 1Vettel és az olasz sajtó dicséri a szinte tökéletes Mercedest

Vettel és az olasz sajtó dicséri a szinte tökéletes Mercedest

-

A Mercedes Suzukában elhódította a konstruktőri bajnoki címet, immár hatodjára, ezért a fő riválist képviselő Sebastian Vettel és az olasz sajtó dicsérettel adózott a német csapat sikerének.

A hibrid-éra egyértelműen sikertörténetet írt a csillagosoknak, ugyanis 2014 óta nem találtak legyőzőre, habár egy-egy évben (2017-2018) a Ferrari közel volt ahhoz, hogy megdöntse az Ezüst Nyilak egyeduralmát. Egyes vélemények szerint a korszak amit képviselnek, már-már Michael Schumacher ferraris korszakát is túlragyogja.

Vettel közel tökéletesnek nevezte az istállót Suzukában, ehhez a kijelentéshez csatlakozott az olasz sajtó is, ugyanakkor a média képviselői a Ferrari legújabb fiaskója mellett sem mentek el szó nélkül.

,,Meg kell tapsolnunk ezt az igazán különleges csapatot, amit Toto Wolff vezet. Vettel elvesztegette a pole pozícióját, a Mercedes nagyon erős volt, de a Ferrari is „segített” nekik és megkönnyítette az életüket.” -írta a La Gazzetta dello Sport.

A Scuderia tempója sokat javult az elmúlt időszakban, amit leginkább a szingapúri fejlesztési csomagnak köszönhetnek.

,,A Ferrari mérnökei csodát tettek, egy felejthető konstrukcióból veszélyes fegyvert csináltak, egy olyan eszközt, amivel könnyedén meg lehet szerezni a pole pozíciót.” -jelent meg a Corriere dello Sport oldalán.

A négyszeres világbajnok természetesen megvédte csapatát az olasz sajtótól, akik ismét „krízist” kiáltottak ki, mindemellett nem feledkezett meg riválisuk sikeréről sem, és gratulált a bajnok Mercedesnek.

,,Nem hinném, hogy bármiben is hiányt szenvednénk, úgy vélem csak ennél is jobban kell dolgoznunk. A Mercedes megmutatta, hogy lehet ezt igazán jól csinálni és nekik sikerült is megtartani a jó formájukat. Természetesen nem látjuk innen kívülről, mi folyik náluk ott csapaton belül, de azt hiszem, mondhatom azt, hogy közel tökéletes munkát végeznek minden alkalommal, mikor kihajtanak a pályára. Nagyon konzisztensek, és alig hibáznak, gratulálok nekik.”