back to top
KezdőlapFormula 1Horner: Verstappen győzni jött, más nem lett volna jó neki

Horner: Verstappen győzni jött, más nem lett volna jó neki

-

Christian Horner Max Verstappen teljesítményét éltette a kaotikus Brazil Nagydíjon aratott győzelme után.

A holland pilóta azután állt ki a boxba, hogy a safety car pályára gurult a verseny vége felé közeledve. Az így elvesztett pozíciókat visszaszerezve nyert, míg mögötte a második korábbi csapattársa, a most Toro Rossóhoz visszakerülő Pierre Gasly lett.

Hamilton Albonnal ütközött, ami megfosztotta a thai versenyzőt első dobogójától. Horner a versenyt követően a Sky Sportsnak nyilatkozott mindhárom idei pilótájáról.

„Fantasztikus verseny volt. Nem létezik, hogy [Verstappen] hagyta volna kicsúzni a győzelmet a kezei közül. Az új gumikkal nála volt az előny, és ezt ki is használta az [safety car utáni] első körben.”

„Nagyon szurkoltam Alexnek [Albon]. Mondtam neki, eljön az ő ideje is, ez mindenképpen egy olyan verseny volt, amire büszke lehet. Világbajnokokat előzött meg, biztos, hogy lesz még esélye.”

Az ütközés kapcsán Hamilton teljes felelősséget vállalt a leintést követően, amikor Hornert az esetről kérdezték, a következőt mondta:

„Az egy megtévesztő kanyar, mert az az ideális ív, amin Albon volt. Lewis ezért egy bátortalan manőverrel próbálkozott.”

Idény menesztett versenyzőjét is éltette, aki Hamiltont visszatartva lett második.

Abban a környezetben [a Toro Rossónál] kevesebb a nyomás. Ragyogóan teljesít, ez pedig jót tesz majd az önbizalmának. És jó a csapatnak is, nagyszerű őket látni, amint ilyen eredményt érnek el.”