KezdőlapFormula 1Marko: Verstappen talán gyorsabb, de még mindig Hamilton a legjobb

Marko: Verstappen talán gyorsabb, de még mindig Hamilton a legjobb

-

Helmut Marko úgy véli, pilótája, Max Verstappen talán  a leggyorsabb, azonban ha az egész csomagot nézi, akkor még mindig Lewis Hamilton a legjobb.

A holland versenyző pályafutása legjobb szezonját teljesítette idén, nyerni tudott Ausztriában, Németországban és Brazíliában, megszerezte első rajtelsőségét a Hungaroringen, míg az egyéni tabellán sikerült megkaparintania a harmadik pozíciót.

A 22 éves versenyzőnek és brit ellenfelének,  volt pár kerék a kerék elleni pillanata, többek között a Magyar Nagydíjon és Interlagosban is összetalálkoztak, ahol is Verstappen megmutatta, igazán gyors tud lenni.

,,Azt leszámítva, hogy Lewis Hamilton hatszoros világbajnok, Max Verstappen a leggyorsabb versenyző a Forma-1-ben.”-nyilatkozta Marko.

Az osztrák szakember szerint, a Mercedes versenyzője azonban teljesebb, ugyanis ő az egész versenyhétvégén ott tud lenni, és képes könnyen felismerni azt is mire van szüksége a jó szerepeléshez.

Felmerült a kérdés, vajon Marko mindemellett saját versenyzőjét jobbnak tartja?

,,Nem. A pályán Max talán gyorsabb, de ha az egész csomagot nézem, akkor Hamilton még mindig jobb nála. Eszméletlenül gyors és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Ezt újra és újra láthatjuk is. Talán nincs mindig  elől az első, a második avagy a harmadik szabadedzésen, azonban az időmérőn mindig ott van és megfutja a leggyorsabb kört. A versenyzése igazán lenyűgöző, erre az egyik legjobb példa a monacói futam: igazán lassan ment azokon a pontokon ahol úgy sem lehet előzni, és ezáltal megóvta az abroncsait. Ugyanakkor ott van még a leggyorsabb köre amit Abu Dhabiban teljesített. Maxhoz képest jóval több tapasztalattal rendelkezik, és ez egy hatalmas előny. Természetesen a szerencse is mellette van, hiszen a legtöbbször az élen autózik, ezért az élet számára egy kicsit könnyebb. Ám mi pontosan ezen akarunk változtatni jövőre.”-tette hozzá Marko.