back to top
KezdőlapFormula 1A Ferrari a versenyzői közül csak Leclercet viszi a gumitesztre

A Ferrari a versenyzői közül csak Leclercet viszi a gumitesztre

-

A Pirelli 18 inches gumitesztjére a Ferrari csak Charles Leclerc-t viszi, Sebastian Vettelt nem.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Scuderia költséghatékonyságra hivatkozva 2020-ra ütemezte az abroncsok kipróbálását. A Mercedes, a McLaren és a Renault még tavaly teljesített a tesztnapot, addig a vörösök február 8-án élnek a lehetőséggel. A Két napos teszt egyikén a 18 inches felnikkel felszerelt komponenseket próbálják ki az átalakított SF90 segítségével, míg a második nap a 13 inches verzióval fognak körözgetni, hogy legyen összehasonlítási alapjuk.

Az olasz Motorsport.com értesülései szerint Mattia Binotto döntött úgy, hogy a versenyzőik közül csak a monacói próbálhatja ki a komponenseket. Az olaszok úgy vélik azért születhetett ilyen döntést, mert a 22 éves versenyzővel nem rég szerződést hosszabbítottak, így ő biztosan évekig tagja lesz a csapatnak, míg a német kontraktusa idén lejár, és az esetleges tárgyalásokra is csak a szezon közepén kerülhet sor.

A lap logikusnak véli a Ferrari döntését, ám megemlíti, hogy egyesek szerint az, hogy Leclerc-t választotta a Scuderia egyértelmű jelzés arra, hogy a monacói átvette a „vezérpilóta” szerepkört Maranellóban.