back to top
KezdőlapFormula 1Van der Garde: Nicholas Latifi nem elég jó a Forma-1-hez!

Van der Garde: Nicholas Latifi nem elég jó a Forma-1-hez!

-

A korábbi Forma-1-es autóversenyző, Giedo van der Garde úgy véli, hogy a sport egyetlen 2020-as újonca, Nicholas Latifi nem elég jó a Forma-1-hez. A holland pilóta 2013-ban versenyzett a királykategóriában, és a hazai Formule 1 magazinjuknak nyilatkozta azt, hogy szerinte a 24 éves Formula 2 veterán csak szenvedni fog a Williamsnél idén George Russell mellett:

„Nem hiszem, hogy Latifi kellően jó, így nehéz dolga lesz Russell ellen. Azt láttam, hogy Russell csak megy előre, mert egy nagyszerű tehetség, amit mutatott már a Formula 3-ban és a Formula 2-ben is. Latifi ugyan elért a Forma-1-be, de tudjuk, hogy rengeteg pénzt hoz, ami kell a Williams túléléséhez. Nem vagyok elájulva Latifitől, mint versenyző.”

Az is tény, hogy a válságos állapotban leledző Williams 2019-ben tök utolsó volt, és a lengyel támogatójuk, az Orlen Robert Kubicával együtt lelépett, aki szintén csak szenvedett George Russell mellett. Latifi, a 2019-es tartalékjuk a fia a kanadai milliomos Michael Latifinek, akinek 10%-os részesedése van a McLarenben.

Van der Garde elmondta a véleményét a Forma-1 jelenlegi legöregebb pilótájáról, a 40 éves Kimi Räikkönenről, akinek szerinte félre kellene már állnia az új tehetségek miatt:

„Szerintem Räikkönennek már utat kellene adnia egy fiatal tehetségnek. Remélem, hogy mihamarább eljön a nap, amikor abbahagyja.”