KezdőlapFormula 1Albon: Világbajnok akarok lenni!

Albon: Világbajnok akarok lenni!

-

Határozott célokkal érkezett meg a Forma-1 a thai Alexander Albon. A második évére készülő pilóta őrült 12 hónapon van túl, ám az ambíciói mit sem változtak.

2019 legelején nem úgy tűnt, hogy Alex Albon valaha is Forma-1-es pilóta lesz, hiába az azt megelőző erős Formula 2-es év. Az F2 után pedig alá is írt a Formula E-s Nissan istállóval, ám Daniel Ricciardo váratlan döntése mindent megváltoztatott.

Az ausztrál a Renault-hoz szerződött, a helyére pedig Pierre Gasly érkezett. A Toro Rosso-nak így pedig új pilóta után kellett néznie. Így esett a választás a korábbi Red Bull juniorja, Albonra.

Az azóta eltelt egy évben nagyot fordult a világ vele. Év közben már a Red Bull nagy csapatánál is bemutatkozhatott, miközben egyre több rajongót szerzett magának. Ezek ellenére két lábbal a földön maradt és lehajtott fejjel küzd a céljaiért, amik elég egyértelműek.

„Forma-1-es világbajnok akarok lenni, ez a célom. Az első dolog, amit el akartam érni, az az, hogy bekerüljek az F1-be, ez megvan, így már gondolkodhattam tovább. Világbajnokká válás nem egy könnyű dolog, rájöttem, hogy ehhez még sokat kell tenni. Amíg meg nem halok, vagy el nem hagyom a Forma-1-et, addig erre fogok vágyni.” – fogalmazott Albon.

A bajnoki cím inkább hosszabb távú cél a számára, ám ehhez egy sikeres 2020-as idényt szeretne abszolválni, amelyben kisebb részcélokat tűzött ki maga elé.

„Az előkelő helyekért szeretnék harcolni. Tudom, hogy az autó és Max erős lesz. Van egy kis hátrányunk a legjobbakhoz képest, ám én ezt a különbséget szeretném eltüntetni, ami nem lesz könnyű, de nem látok okot arra, hogy miért ne sikerülne.” – tette hozzá.